27

Persiapan Pra Ramadhan ~ Testing 123..Cendol..Cendol !!!

12:08 |

Salam semua.Terima kasih untuk semua
 yang sudi komen di Previous Entry
Sayang koranglah!!!
Hah..kat bawah ni apa pulak?

  Hubby Kak Lea tiba2 je balik rumah bawa benda alah ni,hah!
Rupanya projek Ramadhan dengan kawannya.
Dulu jual burger,kemudian kuey teow.
La ni cendollah pulak!

 
RM 300.00

 Saiz yang kecil
Mudah usung ke sana sini
Kot ada kenduri nak buat cendol boleh,
ABC ke ABCD ke(letak durian daaa)
Ais kepal pun boleh

 Taraaaaa.....

 3 pek ais
Menghadap ni setiap pagi tolong cedokkan ais
Hubby yang tukang kisar
Tu sebab Kak Lea tiba2 selsema & sakit tekak
Sakit tekak sebab laju je kunyah ais he3..

Waalupun ni projek khas untuk Ramadhan
Sekarang ni diorang try market dulu
 jual masa tengahari
 kat kedai makan berhampiran sekolah
Kalau dah ramai rasa
senanglah dapat regular customer


 Sumbat sikit2 dalam ice crusher tadi

Ni kalau anak2 Kak Lea nampak
diorang minta ais kepal!!!

 Sumbat padat ais yang dah dikisar
dalam tong..senang terus angkut ke kedai

Setiap hari 2 tong

 Owh lupa pulak
Cendol ni menggunakan santan kelapa sawit
Low Cholesterol dan High Protein

 Letak aiskrim perisa Vanilla....yehaaaa!!!
Stok aiskrim Durian susah nak dapat

 Jom Cendol,kita!!!


Kelam-kabut hubby suruh Kak Lea tulis harganya
OK abaikan tulisan macam budak2 tu ye ^^
Bahan2 untuk cendol,kawan yang buat
Kami pulak,pengisar ais yang terunggul di Salak Tinggi he3
Korang pulak projek apa Ramadhan kali ni?


27 comments

6/7/13 12:23

sedapnye cendol >_<

6/7/13 12:24

berniaga ke kak ?
selamat berniaga ye . :)

6/7/13 13:25

aduuhh sedap tu cendol :0 akak meniaga di mana ?

6/7/13 13:36

Tengok je dah rasa nak beli...
kak lea kirim kat sarawak sini...hahaha

6/7/13 14:07

kalau AL y jual.. alamak.. habis kat AL je.. ekkekekek :))

oh ye.. projek AL ialah siapkan tempahan baju n tudung org.. wkkakak.. macam la AL y buat.. tolong akk je.. hahahahxD

smga maju jaya akk ^^

6/7/13 14:30

sedapnya.. bleh berniaga kt bazar nanti :)

6/7/13 16:37

salam kak lea... wah.. nak naak nak.. beli.. huuu~~~(sambil huluq bekas tupperware)
bestnye!!!!!^^

semoga dimurahkan rezeki^^

6/7/13 17:45

dapnyer kak..ore nk gak

7/7/13 00:19

@Diya Hanunhye sis diya...masa cuaca panas memang umphhh,lah he3..

7/7/13 00:21

@syuk shusukehye syuk..owh projek hubby dengan kawan dia he3...tq ye syuk amin..

7/7/13 00:22

@Aku Penghiburhye acik..owh area salak tinggi je he3..

7/7/13 00:24

@Nao Meihye sis..he3..owh cendol kat sarawak mesti best jugak kan..bilalah kak lea nak pergi sana huhu..

7/7/13 00:25

@AiSyA LiEzAhye AL..wah best tu!!!mesti tak menang tangan nak siapkan tempahan..semoga murah rezeki kita semua...

7/7/13 00:26

@Amanina Madshye sis owh blog dah ok ke?itulah memang diorang target jual kat bazar :)

7/7/13 00:27

@Gee GTGwsalam geee....huishhhh...tak boleh!nak exam kena jaga makan minum,nanti sakit tekak macam kak lea,susah dah nak study he3...

amin...tqvm gee...good luck tau ^^

7/7/13 00:27

@Budak Kampunghye BK..boleh2 meh ler turun he3..

7/7/13 01:33

owh... buat biz ye.... semoga dimurahkan rezeki...

My recent post : Lukisan 3D yang Menakjubkan

7/7/13 02:21

@Lime Dotmyhye lime he3...amin :)

8/7/13 02:32

@||aLeaSaRa||
alaaaa...
sob..
yela2..^^

8/7/13 10:06

Santan kelapa sawit? Tak pernah makan pun.

Ya Allah, sedap nyer cendol ...

9/7/13 01:45

cmne smbutan kakLea?? ok x?? bisnes jgak la blan ramadhan ni ye..smpat ke?? dng pgnya krja lg..aiskrim durian kalau ada mmg sedaplah =)

9/7/13 18:21

@Tetamu Istimewasedap tau cikgu ^^

9/7/13 18:22

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanhye sis...owh nanti berbuka puasa bolehlah cari cendol he3..

9/7/13 18:23

@S.K.Aalahmdulillah fais...selalu habis je.owh itu projek hubby dan kawan,kak lea tolong kisar ais je pagi2 ^^

12/7/13 22:52

Meniaga kat mana kak???. Kalau kat kota warisan tak kan..... sebab tak nampak kak lea pun.... he3

20/7/13 02:36

@Remy hazzaha'ah bukan kat sini..depa pergi area pjaya nun he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...