34

Yang...cantiklah Faridah ni ~ Ngrrrrrrrrrr!!!

17:13 |

Dalam kesibukan Kak Lea di dapur
klunk klank klunk klank
**Bunyi pinggan mangkuk periuk dicuci...daa...

Tiba2 suara suami tersayang menjerit

"Yang....berkenanlah abang dengan Faridah ni"

"Cantik rupanya"

~Ngrrrrrrrr~

"Tak sangka cantik2,ish ish ish comel"

~Ngrrrrrr~

"Yang..dengar tak abang cakap ni?"

"Sampai hati,kan puji2 perempuan lain.Bulan posa saja nak cari pasal,kan"

"Hah???"

"Depan anak2 pulak tu puji pompuan lain.Sampai hati!"

"Laaa...kenapa marah2 ni,yang.Tau tak apa tu?Abang kata tudung jenama Faridah,ler"

Tiba2 anak menyampuk

"Bukan Faridah,lah babah.
F.A.R.E.E.D.A tu ejaan yang betul"

"Owhhh jenama tudung.Mama ingatkan pompuan mana tadi"

Dushhhh dushhh dushhh...


Nyaris bergaduh dengan hubby malam tu 
gara2 iklan Fareeda di tv
hahahahaha

Comel Mawar,ni
Model femes merangkap Pengurus Pemasaran Fareeda

Kak Lea cuma perasan jenama ni bila kawan blog pernah update

Perlu beratur ambil nombor kalau nak beli tudung ni,
terhad untuk setiap pelanggan
Wowwww!!!

Hubby rancang nak bawa Kak Lea 
ke Bandar Baru Bangi,ni hah
Tak mau..tak mau
Tak suka kena beratur bagai


Diakui rekaan tudung yang berlayer2 ni cantik
Brooch rekaan tersendiri lain dari yang lain
Tapi Kak Lea tak berkenan
sebab kebanyakannya singkat
ngam2 tutup dada huhu...
Mungkin jugak ada rekaan yang labuh,kot

Tapi kalau demi tudung
terpaksa beratur panjang2 alahai
Lebih baik Kak Lea beli tudung tempat lain
Berjenama atau tak
di kedai,butik atau pasar malam
atau kat jalan TAR 
Janji tujuan menutup aurat tu tercapai

Kak Lea rasa sayang nak keluarkan duit untuk sehelai tudung
hingga beratus ringgit
Kalau beli baju kurung lagi berbaloi,kot
Kena bijak mix n match,tudung2 ni
Tak kiralah mahal ke tak
Janji boleh pakai banyak kali

Bila hubby tanya

"La....bagusnya bini abang,ni.Selalu hobi orang pompuan nak raya2,ni 
suka beratur panjang2 beli barang.
Habis tu raya ni teringin pakai jenama apa?"

Laju je sebut 
Aidijuma
Suka sangat sebab boleh labuhkan hingga ke dada
Tudung bawal tak lapuk dek zaman
Sopan,comel gitu

Photo: SALE 50% & NEW 3HELAI RM 120
..aidijuma flora kuning ni dah ada di semua concept store dan online dan termasuk sale item...NEW 3 helai RM 120..
Ada beberapa new warna  aidijuma flora warna terang2..nak teka tak BERAPA?
Dulu Kak Lea suka simpul macam ni he3..

Photo: Selamat berbuka puasa ramadhan. :) ...
Kalau rajin lilitlah macam style Norjuma,ni

Photo: 50% SALE TODAY!
Salam aidijuma 50% sale dan NEW 3 helai RM 120...visit aidijuma concept store hari ini ya:) ... selamat bekerja ... thanks
Circle antara design terbaru


Korang pulak dah berangan nak pakai tudung jenama apa
raya kali ni?



Kredit Foto : Aidijuma
                    Fareeda




34 comments

memang rekaan dari fareed nie cantik,tak hairanlah kenapa harganya begitu mahal..

Tudung adijuma tu best...fareeda pun best..tapi tgk jer lah... Hidup saya nak make it simple...tknk cantik2 sgt...tknk huduh2 sgt...biasa + selesa yang penting...

17/7/13 17:28

comel je kan model tu
even pakai tudung simple tetap nampak cantik
beznye ke fareeda..syok...

17/7/13 17:48

haha, kelakar la entri akak yang ni.
husben baru nak belajar sebut tu. :)

17/7/13 17:53

@Siti Rohaida Yusofbetul tu,cantik2.memang ramailah melaram raya ni he3...

17/7/13 17:55

@Norhazlina Mohd. Zakibetul jugak tu sis..lagipun tudung yang ada design2 bermusim ni,bila dah tak 'in' segan nak pakai dah.pakai bawal biasa2 je,senang he3..

17/7/13 17:56

@Yumida Hudaneh ler sis yumida turun sini..macam2 ada.owh nanti sis share ye trend terkini tudung kat sana tau.

17/7/13 17:57

@syuk shusukehuhu...nasib baik disebutnya jenama tudung.kalau tak, tudung periuk pulak terbang melayang hahahaha...

17/7/13 18:29

oghh barutahu tudng fareeda, first time dengar :)

17/7/13 19:37

@Aku Penghiburye ke acik..femes jenama ni,kak lea pun baru tau he3...

17/7/13 20:04

Saya selalu juga ke Bangi, rumah kawan. Rumah dia dekat sangat dengan kedai ni. Bila ada promosi memang beratur panjang pengunjungnya.

17/7/13 20:30

Salam.

Fareeda..ariani..mahal kak.. (T___T)
Menangis tgk harganya..

Dari segi corak n kualiti kain, memang la terbaik..tapi..takpalah..memang ada yg berkemampuan beli..

Saya pun peminat tudung aidijuma kak..lagi2, saya suka pakai tudung bawal,hehehe. Saya ingat lgi mula2 aidijuma masuk MHI, terus lju like page dia. Waktu tu tdg bwl kosong je dijual, lama2 berkembang smpai tahap skrg :) Design dia,sederhana..tpi sweet je,hehe

xsuka sebab senteng sgt.. tp suka kalor die.. n adijuma pun santekk.. simple...

17/7/13 21:42

@Tetamu Istimewaowh ye ke cikgu,untung besar fareeda kan he3....

17/7/13 21:46

@Tinta Lanawsalam lana..hahaha sep sep meh ngeee...

yelahkan ikut suka masing2,ada duit sekali-sekala tak salah.tapi kak lea tak minat he3...

ha'ah kak lea pun like page aidijuma masa tu he2...kak lea tak suka corak crowded sangat,yang simple2 dah janji nice he3..

17/7/13 21:47

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕tulah sis...senteng,kan.kot tarik ke depan nampak senteng kat belakang pulak.ha'ah color n design cantekkk huhu....

17/7/13 21:51

err, tak tahu nak komen apa sal tudung ni =.=' tp skrg ni nmpak jelas *facebook*, byk yg bertudung nk berfesyen lebih2, sampaikan aurat tu diremeh2 kan. berdarah mata lelaki melihat :P

17/7/13 22:46

@kopi pastaerk berdarah?hehehe meh kitorang balutkan,kesian dia he3...depa2 tu saja nak uji iman kaum lelaki ngeeee...

17/7/13 23:00

Salam, setuju 200 persen.. buat apa beli tudung mahal2 tapi tak memenuhi syarak kan, pas tu design tu lebih kurang je yang dijual di tempat lain dan jauh lebih murah.. baru dua tiga kali habis musim pulak.. out dated. Betu-betul menang membeli, kalah memakai..

17/7/13 23:04

yupp.. tudung bawal ttp di hati.. AL suka tudung bawal.. ahaha.. beli y bidang 60 tu <--- betul ke x org pnggil cm tu.. wkakkaa.. leh buat fesyen lawa2+tutup dada+selesa..hehehe... tapi ada y tudung bawal nipis..kena pakai inner neck..sbb nmpk jeles leher..ngee! ^^

p/s : aah la kak lea... widget tu x berfungsi.. hek3.. widget top comntr AL dulu pun x berfungsi sbb tukar column >.<

17/7/13 23:17

klau tk silap jnama tudung ni lah yg masuk tv3 hritu.. yg smpai 2 hari org tnggu utk dptkn tudung ni.. fuhh

17/7/13 23:47

@che midwsalam che mid...terpulang semua ada citarasa masing2,kan.memang lawa design fareeda ni.

tapi saya memang sayang nak habiskan duit untuk sehelai je tudung.baik saya beli telekung jenama siti khadijah tu.hadiahkan untuk mak pun best ^^

yelah che mid,menang membeli kalah memakai..suka words ni ^^

17/7/13 23:50

@AiSyA LiEzAbetullah tu AL...bidang 60 he3..kak lea pun kena banyak beli inner neck sebab ada tudung bawal yang dah berkenan dan beli,nipis pulak adeihhh..

p/s-->owh itulah terkejut tengok widget tu tiba2 hilang,padahal takde usik apa2 pun kat blog ^^

17/7/13 23:51

@zakirasli ..betul tudung ni,ler.masa tulah hubby kak lea tengok he3...

18/7/13 00:36

fareeda cantik tp mahal la kak..hehe
tp suka ikut makcik masuk butik dia.

18/7/13 00:52

@Amanina Madsyelah kan nina....mahai.rasa sayang je nak keluar duit tu hah he3..

18/7/13 15:40

ramai betul fan fareeda ni sampai sanggup beratur panjang. sampai sanggup tunggu 2 hari pun ada..huhu.

izan ada singgah kiosk aidijuma kat mydin melaka bulan lepas. tapi kan kak lea... salesgirl dia tak mesra alam betul. spoil terus nak beli kononnya.

18/7/13 17:19

@Izan Ishakowh tak mesra alam pulak ye..sayang,kan jenama tu n ownernya bagus.kena perbaiki lagi staff2 tu.kak lea pernah hantar message kat aidijuma...diorang friendly ^^

Saya x sampai hati lagi nak beli tudung mahal2 tu, lagi pun biasa nyer xde yg labuh, saya biasa pakai size L, beli kat pasar2 jer or Jalan TAR ...

19/7/13 00:02

@Hani Fadhlina Abdul Rahmansamalah kita.kadang2 beli kat pasar malam pun tudung2 cantik,kalau bijak pilih ^^

20/7/13 06:59

hmm..mhal tp singkat =( bahaya la kalau jual..xke nnti berdosa..tudung juma 2 sy suka =) bru nmpk tudung org muda hu3

20/7/13 07:10

@S.K.Ahurm itulah pasal..singkat kat depan dan belakang pun.rasa ada jual yang labuh.kak lea memang suka aidijuma sebab pakai bawal pun boleh apa bubuh brooch ala2 fareeda he3..

cantik. momoy freehair jadi xde la nak beli tudung raya. tapi nak juga la beli 1 atau 2 helai. nak cuba2 pakai.

yang tudung fareeda tu dari dulu mmg x berkenan sebab teringat kan langsing 3 lapis kat rumah. erkk. design meja bulat pun design macam tu juga. lagi pun byk kaler mcm semak jer. maaf la fareeda lover ye

suka tgk org pakai tudung bawal tu. sopan manis kot nampak.

20/7/13 12:18

@.::: Princess MOMOY :::.takpe sis...pelan2 pakai ye..

owh hurm itulah huhu...senteng,kan..

owh bawal tetap di hati ngeee..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...