30

Dah hilang selera bersahur?

04:45 |

Assalamualaikum semua!
Rindulah nak baca & komen entri korang
Minggu ni triple busy!!!
Curi2 juga update entri sambil blogwalking

Ni nak cerita sat...
Sejak mula kawin sampailah anak dah besar2
Husband selalu anggap bubur nasi
hanya untuk orang sakit!!!

Sapa kata?
Best tau makan bubur berlauk
Macam2 menu boleh dimasak
Janji sahur ye tak...

Dah nak masuk hari2 terakhir berpuasa
Kak Lea sekeluarga tak lalu 
makan sahur berat2
Menu pun simple2 je

Kak Lea cukup suka makan bubur nasi berlauk
Inilah menu yang baru je masak
khas untuk sahur sekejap lagi
Diorang semua takde selera nak sahur
berlaukkan ayam/daging/ikan


 Senonoh betul snap kat periuk agagaga...

 Nak bagi kick
pekena dengan sambal tumis kering
ikan bilis berkacang 

 Ni permintaan si kembar

 Kalau takde telur masin 
say goodbye jelah pada bubur nasi,tu

Kak Lea suka ikan bilis macam ni
Best giler makan dengan bubur panas2
Titik sikit kicap manis kat bubur
perghhhhh...
simple tapi kenyang

Untuk Husband 
Lauk2 tu semua dah memadai
cuma masak jugalah nasi
khas untuk cik abang
Katanya kalau makan bubur
esok pagi mesti perut laju2
bergendang...
lapar daaaaa....

Korang pulak selera ke bersahur?
Atau dah terbayang menu di pagi raya he3...



30 comments

3/8/13 05:11

bila perut dah biasa berpuasa, sahur makan sikit pun ok lagi tak macam awal2 puasa hari tu...huhu

3/8/13 05:23

@the malay malebetul tu MM,makan kurma dan minum susu pun dah boleh lapik perut,kan he3...selamat berpuasa :)

3/8/13 05:28

awal-awal puasa , relakan diri makan banyak , sejak dah masuk nak tamat ramadhan ni memang tak lalu lah makan , kadang-kadang tu pekena roti sekeping plus milo jer .. nasi memang tolak tepi dah hihi

3/8/13 06:21

imah kalau hari first bersahur bulan ramadhan, mkn ringan2 dulu wktu sahur. n then, utk sahur2 sterusnye, imah try mkn berat2..hehe. anyway, nmpak sedap sambal tumis kering ikan bilis berkacang tu >.<

3/8/13 08:22

samalah kite dh abis idea nk msk time sahur..selera pun dh krg tp kalau dh blk kg selera la blk...mak msk katakan..hehe

3/8/13 08:48

bubur sama sambal ikan bilis mmg kick..
2 mangkuk bleh abis walaupun sahur :)

3/8/13 09:29

Kak Lea...sesungguhnyer saya menyesal bukak blog akak pagi ni.. kenapa update gambo bubur and semua jenis ikan bilis sambal, telur masin.. tu semua feveret saye..arghhhh !! hahahahaha.. sye pun suke sahur2 makan bubur jer..kenyang and beri air pada makan kita =) tapi sekrg dah tak bgun sahur :P

3/8/13 10:32

hari2 sahur mkn nasik....... kalau tak lapar nanti ...he3..... best2 sebab mak remy ada kat sini...... boleh masak mcm2.....he3

3/8/13 11:46

Kalau di kampung waktu sahur mak suka goreng nasi goreng.

Saya memang tak boleh nampak, sambal ikan bilis, terliur tu.

3/8/13 13:14

Salam.

Saya maintain bersemangat shingga ke hari2 terakhir puasa,hahahaha

Makan punya pasal, pukul berapa pun saya on je,kih3. :D

Sukerrr ... Tapi bebudak x berapa ... Hari nie BigBoss request nasi lemak ...

saya pon tak berapa gemar makan bubur ni kak lea...lebih prefer makan nasi...

5/8/13 04:29

mmg sedap eh kakLea?? hu3..xpnh lg mkan bubur berlauk ni =) sy suka mkan bubur lmbuk letak buda..nyum3

5/8/13 22:20

bubur mmg sedap kak lea huhuhu

13/8/13 00:25

ehhehe..AL pun anggap bubur utk org sakit gax..whahahhaxD

14/8/13 02:07

bulan puasa tak teringin nk makan ayam pun.. bubur jugak yg best makan selama sebulan. heheh

15/8/13 23:07

@Carl Lesmanaowh makan roti cecah milo pun kenyang,kan janji sahur he3..

15/8/13 23:08

@Myss Ammiyelah kan masa mula2 sahur,mana lalu nak makan sebab mata kita berat lain macam he3...

15/8/13 23:09

@Jemarisuribetul..betul.masa sahur kat kg baru2 ni perghhh mak mertua hidang banyak lauk,rasa macam bukan waktu bersahur je he3..

15/8/13 23:09

@sharkbetul tu...give me five he3..

15/8/13 23:11

@Izzah Azizahhahahaha ni masih raya maka nak minta maaf untuk ramadan lepas, sebab melaparkan izzah masa puasa hari tu he3...

owh awat?tak lalu ye makan masa sahur he3...

15/8/13 23:11

@Remy hazzahuwaaaa mana aci mak remy ada kat situ.meh pinjam mak sat,nak belajar masak masakan perak he3..

15/8/13 23:15

@Tetamu Istimewanasi goreng kalau mak masak simple mana pun sedap,kan..ajaib kan he3...

15/8/13 23:15

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana.wah tu dia...selera dia ye he3..

15/8/13 23:15

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanwah nasi lemak jangan sebut he3..

15/8/13 23:16

@Hatimi Tahirruddinowh rugi tu timi he3..yelah kan makan tak sampai sejam dah lapar balik,kan he3..

15/8/13 23:17

@S.K.Asedap fais..cubalah try.

hah?bubur lambuk letak budu ke..perghh tak pernah try he3..

15/8/13 23:17

@syaafi sushicepat...cepat sep...sep meh he3..

15/8/13 23:17

@AiSyA LiEzAowh tidakkkkk he3...

15/8/13 23:18

@Amanina Madswah biar betul he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...