41

Header Tercinta ~ Merdeka 56 tahun

10:04 |

Salam semua
Kalau nak dibandingkan dengan header kreatif korang,
fuhhhhhh....
rasa Kak Lea nak je biarkan blog,ni tanpa header
Tapi header walaupun simple
apatah lagi kalau buat sendiri & senget bin benget
kepuasannya,kan 
seperti makan daging bakar cicah air asam
Ok my status LAPAR he3....

Tapi untuk header tercinta sempena 
Hari Kemerdekaan ke -56
Kak Lea cukup suka dengan tema tahun ni
MALAYSIAKU BERDAULAT : TANAH TUMPAHNYA DARAHKU

Selepas kejadian yang berlaku di Lahad Datu...
dan pelbagai lagi peristiwa di luar negara seperti Mesir,
sudah sampai masanya kita menghargai apa yang kita ada
Bebas bergerak untuk belajar & mencari rezeki,
nak makan,nak shopping ada je di merata tempat,
tak risau nak memandu ke sana sini,
Golongan wanita pun dah ada pelbagai peluang majukan diri,
tidur pun lena tanpa bunyi bom & bedilan peluru
(cuma bulan Syawal ni mercun mengambil tempat)
Apa lagi yang kita inginkan?

Ya betul!!!
Kita tidak mahu negara kita dijajah lagi
oleh 'orang luar'
Kita juga perlu bekerjasama dengan pihak berkuasa 
membanteras jenayah
Ia tanggungjawab kita bersama
Sekarang sejak adanya Ops Cantas
semoga kes melibatkan pistol2 ni berkuranganlah
Sebab nanti kita ingatkan rumah sebelah main mercun...
rupanya bunyi pistol daaaaa...
Takuttttt!!!



SALAM MERDEKA UNTUK KORANG SEMUA!!!


P/S-->Owh hari ni Rabulah!Hah,kan Kak Lea dah kata,tak retilah Wordless Wednesday ^^

41 comments

28/8/13 10:44

semangat akak..tahniah..
semangat hari merdeka jugak ^_^
nanti 30 ogos dtg singgah baca peristiwa berdarah kat blog yaya k

28/8/13 11:06

cun header kak lea :).

28/8/13 11:12

wahh kak lea da start patriotik dah. :D

28/8/13 11:13

pandai akak alea reka header. hehe.
syuk dah berape lame pakai header yang sama macam baru berjinak2 dengan blog :D

28/8/13 12:35

@cik yayahye yaya...kalau bukan kita warganegara sapa lagi nak meraikannya kan he3...

wah kak lea kena ingat tarikh tu..mesti singgah :)

28/8/13 12:35

@Kenit Cinonethye sis...simple,itu je mampu huwaaaaa...

28/8/13 12:36

@Chuu Muqhlisinilah barisan kita..eh silap...tanggal tiga puluh satu...lalala..he3....

28/8/13 12:36

@syuk shusukesyuk lagi kreatif...tunggu masa je nak keluar idea geliga tu he3...

28/8/13 13:03

semangat merdeka cantik betul hearder nie

berkaitan dengan entri acik _entri PTPTN itu hanya gurauan "kalau " bukan betul-betul "hanya rekaan"

28/8/13 13:54

poyolah kak lea ni :PPP hehehe..jangan marahh..

btw, selamat hari merdeka !!

28/8/13 14:02

@Aku Penghiburhye acik...owh he3..tau. tu sebab ada kartun ngeee...

kawan kak lea dulu ada buat lawak tentang akronim ptptn..lupa pulak dah...

28/8/13 14:03

@Izzah Azizahjom kita beryoyo di padang merdeka ekekeke he3...selamat merdeka,dear ^^

28/8/13 15:31

cantiklaaaa...

28/8/13 16:03

@Cik Munalah duriannya mana he3...

28/8/13 16:41

Terima kasih kera singgah ke blog saya. Blog yang amat menarik. Teruskan menulis.

28/8/13 17:08

smgt merdeka.. bgs la kak lea..

28/8/13 18:41

Salam kak lea.. cak!!! Heee.. saya dah pulang mak buat cucuq..
Laalalalala~~awak maaf ye lama x update.. tenet slow.. uwaaaaaa!!!!

InsyaAllah titew cari masa update..

Comel header nok satu...
Tap tap tap(larikkk)

28/8/13 18:44

cantik la header akak
yumida ske part 'darahku' tu
menusuk ke kalbu..moga kita semua semuanya menghargai keamanan yg ada di malaysia nih

28/8/13 20:02

wow! cantiknya header akak! cayalah kak! :)

28/8/13 21:58

@Hidayati Mohamedhye kak yati.sama2,tqvm jugak sebab singgah sini.kak typo tu *kerana he3....

28/8/13 21:59

@Hafiza AizZawaM.E.R.D.E.K.A !!! :)

28/8/13 22:00

@Gee GTGwalaikumussalam geeeeee...tu dia balik dah!!!punyalah lama beraya he3...

cepat tau update :)

28/8/13 22:03

@Yumida Hudatq sis..simple tu je mampu.owh hurm itulah ada maknanya pilih font untuk darahku tu ^^

28/8/13 22:03

@denohye deno...tq ye ngeee ^*

28/8/13 23:07

Salam..

Fuh...semangat seh kak lea dgn header merdeka... betol2 semangat patriotik nih, susah dah nak cari anak merdeka mcm kak lea nih..hehe...

28/8/13 23:36

@alif ismailwaalaikumussalam alif,pergh tu dia laju mai sini,rasa kak lea baru je komen entri alif.tqvm tau...

hehehe kalau bukan kita,sapa lagi ye tak ^*

29/8/13 11:14

rajinnya create header..akak malas nak godek2 hehe...

29/8/13 11:31

Salam Merdeka.Alhamdulillah negara kita bebas dari jajahan.

29/8/13 12:17

Assalamualaikum.

Teringat akk punya komen..tanya saya ada header sempena merdeka ke,hahaha. Memang tak da kak..saya buat time raya je,hik3

Dengan kes pistolnya..pastu makin ramai pakar bom buatan sendiri..takut sya.. kita ingtkan bungkusn biasa, rupa2nya bila pegang..meletup. Naya..

Semoga Allah memelihara bumi malaysia tercinta..

#Akak, cantik apa header :) Kreatif belakang kira..puas hati tu yg penting..seronok bila tgk hasil kerja kita..kan kan, akak iya kan je tau,hik3 >_<

29/8/13 13:56

@❤Kamsiah❤hye kak..saya pun jarang tukar :)

29/8/13 13:57

@Azhafizah Md Norsalam merdeka juga sis fiza...

29/8/13 14:00

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana...tulah sedih lana tak buat he3...nanti bila2 bagi free kat kak lea tau..nak merasa guna header made by lana he3...

tulah kak lea pun risau macam2 kes sekarang ni.nak baca paper pun takut he3...

owh header yang simple retilah buat.kalau canggih macam lana buat,mau tergeliat urat tangan kak lea he3..nak satu header ngeee!!!

29/8/13 14:18

perghhh..bergayo header tu woooo..merdeka !!! *jerit

29/8/13 15:01

@Ancik Khasiainihehehehe M.E.R.D.E.K.A!!!

MERDEKA !!! MERDEKA !!! MERDEKA !!!
cantik header tuh.....

x0x0 ^_^
Selamat Menyambut Ulangtahun Kemerdekaan...
(NEGARAKU BERDAULAT = MALAYSIA KU BERDAULAT...Tanah TUMPAH DARAHKU

Salam Kemerdekaan ...

30/8/13 03:37

cantik kak =) simple dan cntik..bila nk bt utk sy 1?? he3..hm isu pistol 2 kan..bhaya dh skrg ni..hrp xberleluasa la..

30/8/13 15:58

ehhehe..rjinnya kak lea =) penuh mkna header tu... =) smga malaysia terus aman.. =) insyaAllah..

header cantikkkkk
salam merdeka dear !

3/9/13 01:58

bersemangat kak lea..hehe. merdeka2. tp sygnya malam ni harga minyak naik. huu sedihnya

3/9/13 20:30

cantik sgt headernya :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...