20

Masih ada ke baki Biskut Raya???

11:29 |

Dah 13 hari Raya...
biskut korang ada lagi ke?
Jangan jeles......
Kak Lea berjaya menyorokkan 3 balang biskut raya
daripada pengetahuan anak2 dan husband
hahahahaha (kejam tak kejam tak)
Diorang ni laju je mulut mengunyah
Tu kena sembunyikan...keluarkan bila perlu ngeeee...

 Semua biskut kat balang kuih dah tentulah habis
Kawan,sedara-mara datang beraya....
Sendulah balang kuih yang cantik molek atas meja
sebab dah kosong
Maka tiba2 semalam Kak Lea buat surprise....
keluarkan lagi 3 balang biskut pujaan hati
khas untuk Kak Lea melantak sambil blogwalking
Kantoi pulak...anak2 nampak cehhh dan cehhh he3...


 Dah 10 tahun Kak Lea order Chocolate Chips ala Famous Amos
 dari sepupu,Dania yang duduk kat USJ6
Semua family pun order,biskut ni wajib ada atas meja
Kak Lea pun belikan untuk mak
Ada jugak sepupu yang jual kat office
Dania akan blend oat menjadi tepung,
then gaul dengan tepung gandum + jagung macam biasa
Pakai coklat Cadbury dan chips tu guna yang besar....barulah best!

Mula2 jual untuk family je....
sekarang tak menang tangan dia buat dengan dibantu adik pompuannya
Suka betul budak tu...kakak dia beri komisyen..beraya sakan.
Tahun ni 100 balang orang order
Dulu balang langsung takde label
Tahun ni barulah tempek label dengan sticker bahan2 cookies,ni

 Hah yang ini pulak dah 8 tahun berturut-turut mak order dari kawan
Mak sponsor..so Kak Lea tak risau nak cari Tat Nenas lain
Kak Lea suka biskut tat macam ni,tak suka gulung2 tu
Jem nenasnya manis sedang2 
Pastrinya pun lembut,wangi yummy!!!
Dah tak pandang Tat Nenas yang lain....

Tebal,kan
Berbaloi masuk mulut....




 Lepas ni kenalah cari kerepek2 kot tetamu datang
Dah tak lalu kot nak makan biskut raya
Hah!!!
Biskut raya korang banyak lagi ke?
Meh nak sikit ^^

Owh tqvm korang yang selalu komen
Ni baru dapat nak singgah blog korang..tunggu!!!


P/S-->Nanti Kak Lea reply komen korang tau
Mentang2 lah mak tau Kak Lea ambil AL,hari ni
minta tolong petik cili padi dekat kawasan rumah
Ayah tiri tanam sikit2 je..nak jual katanya
Nanti Kak Lea share dalam entri,tau
Korang jangan lari tau...Kak Lea mesti komen entri korang pulak!!!


20 comments

20/8/13 11:38

Masih mood raya ke Kak Lea ?

20/8/13 11:42

kenit dari 1st raya sampai sekarang still maintain satu balang kuih je hahaha. Kenit sorang je suka ngunyah biskut rayer ni, suami dan anak2 langsung tutup mata tak nengok hehe.

psstt! famous amos to nampak sedap dan menggiurkan la sis ;)

20/8/13 11:47

Assalamualaikum.

Uii..boleh tahan kak lea ni..sampai nyorok tiga bekas skali,hehehe

Tapi kan..lebih kurg je pun mak kita kat sini,huhhh (-_-) hehehe

Tiap tahun, lana order dari makcik, biskut kcg n tart nenas..tart nenas pun mcm gmbr tu kak..saya pun kureng skit yg gulung2.

20/8/13 11:57

Saya buat biskut yang menjadi poojaan hati anak2 dan suami ja. Tart nenas khas buat suami, almond london khas buat anak perempuan dan coklat cornflake khas buat dua hero. Pojaan hati sendiri oder dari kampung putu kacang nak buat tak reti.

20/8/13 12:53

wahh siap simpan bagus ..acik kat rumah ini tinggal sikit je :)

20/8/13 13:04

Rumah sy dh x berapa nk ada kuih raya dh, harapkan kerepek2 je yg tinggal. Tp sy pun ada simpan kuih makmor & dahlia utk makan sendiri hehe.. simpanan ms depan katanya.. haha

20/8/13 14:07

kalau kat rumah kapg banyak lagi kak lea.,..hihi...
tak de orang makan...

20/8/13 14:21

hahahhaha... alaaaa... kuih raya... saya nak ketupatttttt!!!! ~

20/8/13 14:58

mood raya ada lg..hehehe

tart nenas tu tebal dan inti byk..

20/8/13 15:34

ahaha..sembunyi ye kekeke..kat umah belambak lagi huhu..meh ler :P

Sedap nya ......
Ada lagi biskut kat umah nie...sket2 + abuk2...
yang lain spare kerepek2...

Selamat hari Raya...

20/8/13 20:07

kat rumah syuk tinggal kuih , biskut coklat >.< hee

20/8/13 21:52

he3..jd petani pulak ye kak =) biskut kt rumah sy ada lg..tp semua dh msuk angin..xsedap da..mcm sdap je sy tgok biskut yg atas tu..boleh la blnja sy 1 balang lepas neh :D

21/8/13 09:10

salam lebaran buat aleasara...ana baru berkesempatan nak beraya ke sini lea...namun masih sempat baca entri2 lea sepanjang ramadan nan lalu..salam aidil fitri buat lea dan famili...biskut ana adalah ciput lagi...

22/8/13 08:56

kuih raya rumah saya banyak lagi kak lea..tak luak langsung.. sedapp lahh yang cookies ala famous amos tu..order online boleh tak ??

Tinggal dua jenis jer lagi ... Itu pun yg xbrp sedap kat tekak ... Aahh, chocolate chips tu cam menarik jer ... Susah dah nak jumpa tat nenas cam tu skang ... Cer tanya Mak, xmo sponsor utk kita sekali ker ? .... Ehehehe ...

sedapnya kalu blogwalking sambil makan biskut raya..



Entri Terbaru Di Update 3Saat Lalu : Mandi Sambil Menderma

selamat hari raya kak lea...sorilah baru sempat singgah ke sini...hehe saya kuih raya ni tak layan sgt so tak kisah sebenarnya (tak cek pon...kihkihkih) samada kat rumah ni dah habis atau belum kuihnya...

27/8/13 02:02

hihi... siap sorokkan tu.. hihi^^ umah deno ada sikit2 lagi..

27/8/13 23:08

@Dzureen Darwishye sis,raya nak habis dah .kuih pun serbuk tak dak dah he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...