13

Raya ~ Sindrom BR

14:58 |

Assalamualaikum wah rindunya kat korang.
Blog ni pun merajuk kot,tuannya sakan beraya ngeee...
Maka bermulalah pulak sindrom
BR ~ Balik Rumah
Syukur alhamdulillah Kak Lea sekeluarga selamat 
kembali ke rumah 2 hari lepas


Perjalanan pulang dari Taiping-Sepang menduga iman jugak
Maklumlah dengan sikap pemandu yang suka
gunakan lorong kecemasan sebab nak cepat
Tu belum lagi pemandu yang gila memotong
tanpa hiraukan hujan ke,jalan licin ke
Banyak juga kereta yang guna lorong kecemasan
masa ni hurmmmm....

Nasib baik mata ni sempat baca...
Dari jauh dapat terasa aura kesesakan..kepadatan yang akan berlaku
bila2 masa je
 Sebab ada kemalangan teruk kat Gopeng-Tapah


 Apa lagi cepat2 ikut Simpang Pulai
First time ikut jalan dalam

 Cehhhhh...ingatkan kitorang je bijak pandai ikut sini
Tengok2 eh..eh...
berderet2 kereta plat W & B masuk sini
Sebab polis trafik dah lencongkan jalan
ke Simpang Pulai & Gopeng
Masa ni berselisih dengan treler yang terlibat kemalangan tempoh hari
Kena towing daaaa...tak sempat snap

 Best rupanya ikut jalan dalam
Tengok bukit kapur2 ni hah....
Bukan anak2 je suka,mamanya pun sama kagum
Subhanallah...

 Kilang simen

Pemandangan lepas hujan di sekitar Gopeng-Tapah
Cantik berkabus
Duduk kawasan ni memang teranglah mata
Hijauuuuuuuu...sana sini

 Mak aihh...kalau rumah mak mertua kat sini
gamaknya tengahari baru berani nak mandi
Sejukkkkkk....
Seronok tengok rumah kampung tradisional Negeri Perak


P/s-->Foto menimbun tak tau nak buat entri mana satu dulu.TQVM tau korang yang komen entri Sindrom BK.Kak Lea cuba terjah entri korang sambil bawa balang kuih raya he3....SELAMAT HARI RAYA!!!



13 comments

14/8/13 16:24

Assalamualaikum kak lea.

haa, yg best bila tgk pemandangan kat perak ni, bukit kapur dgn lombong.hehe.

Cam area kampung mak, banyak lombong. Bukit pun tinggi2..lepas hujan berkabus je..sejuk..seronok.

Alhamdulillah kak, slmt smpai. Saya balik dari kampor, hari isnin haritu. Orang lain dugaan jem, saya dugaan keta. Belum gerak, cek tyr blkg dah pancit skit.

Balik ikut jln lma, pastu masuk highway ikut tol slim river. Bila tekan minyak, bwk laju skit, keta rsa bergegor semacam,huhu. Tak tahu apa sebabnya, alhamdulillah slmt smpai..tu pun bawak slow je, ikut line pling kiri.

Eh, buat sesi bercerita plak,hehe

14/8/13 16:30

owhh, k.Lea orang Perak ye.. hu3..pning kepala sy tgok jem tnpa roti ni =) kalau syg pn lbh suka lalu jlan kg..pmndangan xbosan..xkn bwa je?? kongsi2 la skit kuih raya tu he3..Salam SyawaL

14/8/13 16:47

Ntah nape, hati rase tenang je tengok gambar akak amek tu...natural plus hujan..syahdu.. :')

14/8/13 18:31

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana...alhamdulillah selamat kita semua sampai ^^

ye betul tu,suka betul tengok pemandangan kg kalau ikut jalan dalam.macam2 ada he3...

owhhh...kesiannya lana n family.memang stress kalau ada masalah libatkan kereta,nak2 lagi kalau tayar huhu..

14/8/13 18:32

@S.K.Ahye fais...a'ah ikut jalan dalam lagi best,kalau ikut highway ngantuk he3..

owh itulah saja bawa balang kuih gi blog korang,nak sumbat kuih raya banyak2 he3..

14/8/13 18:33

@Khamsi Abdullahhye khamsi...itulah sayu je nak balik rumah,best tengok pemandangan masa hujan :)

14/8/13 18:38

@||aLeaSaRa|| hari las saya kat kampung pun sempat la jugak merasa hujan dan menghidu aroma hujan kampung sebelum gerak balik kl. tak sabar nak tunggu raya haji!

14/8/13 21:35

wahhhh Kak Lea memang beraya sakan ea, sampai header blog pun gambo ketupat. ihihihihihi. Cantiknyer perjalanan BR kak Lea takdelah kelapa sawit memanjang kann.. =)

14/8/13 21:57

ohhh akak orang perak...cantik gambar... beraya sakan :)

14/8/13 22:04

@Izzah Azizahhye izzah salam hari raya!!!

owh itulah kalau balik kg kak lea kat muar,tengok kelapa sawit.balik perak tengok bukit kapur he3...

14/8/13 22:04

@Aku Penghiburhye acik..kak lea orang muar,johor.hubby orang perak he3...

15/8/13 12:16

hehehe... =) best kan beraya kat kg ^^

cntik jugak pemandangan tu =D xpernh prgi perak lagi >.<

Kita pun balik ikut jalan dalam ... Highway karak tu biasa lah, mmg jem ...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...