46

Tu dia...Sindrom BK,mai dah!!!

13:00 |


Lagi beberapa hari je nak raya 
Sindrom BK mai,dah!!!


Semua dok pakat kemas beg
Tak sabar nak Balik Kampung
Tak kiralah naik kenderaan sendiri
mahupun perkhidmatan awam
Semoga selamat sampai ke destinasi



Malam raya
semua dok pakat
rebus ketupat,
masak rendang,
kacau dodol
dan 
bakar lemang

Pagi raya
pasti itu yang dicari
Walaupun terpaksa bersaing dengan
pelbagai juadah moden yang berbelit lidah
nak disebut 
Hidangan wajib tak lapuk dek zaman
tetap menjadi pujaaaaaaan!


Si kecil apatah lagi
Duit raya menimbun tak terperi
Perut kenyang
kaki lenguh pun takpa
Janji duit raya
penuh di poket kanan dan kiri



Sebelum Kak Lea sekeluarga
pulang berhari raya di kampung husband
di Taiping,Perak
kami semua ingin mengucapkan....

Pagi raya semua wangi dan berseri
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI


~(^o^)~


P/S--> Kak Lea ucapkan tqvm kat korang yang singgah & komen untuk entri2 sebelum ni.Sori masih belum reply,tapi sempat juga curi2 masa blogwalking.Kartun kat atas ni mewakili Kak Lea,husband & anak2.Minggu ni busy buat persiapan raya.Mana nak kemas baju untuk stok seminggu di kampung.

Bila dah siap kemas,baru teringat eh..eh.langsir belum pasang.Lepas tu eh..eh balang kuih belum cuci.Baru je duduk,eh eh duit raya belum sumbat dalam sampul raya.Betapa sibuknya sebagai seorang isteri & ibu huwaaaaa!!!


46 comments

3/8/13 13:11

Salam.

Akak, doodle akk makin lama makin comel la! :D

Sindrom balik kampung rupanya.. saya..saya..balik raya pertama,ekekeke.

Seminggu akhir ini, nak fokus apa yang patutlah. So, blog pun biar ketepi,takda update apa2 entry, cuma jenguk2 juga kawan2 blogger.

Salam Aidilfitri buat akak sekeluarga. Balik taiping ya..hati2, smoga selamat perjalanan pergi balik ^_^

kak leaaa... selamat hari raya.. seronoknya balik kg.. take care tau kak

3/8/13 22:37

selamat hari raya...

selamat hari raya kak, maaf zahir dan batin *cium tangan*

3/8/13 23:48

wahhh seronok dah ni kak lea. Kenit kene keja lagi Isnin nanti huwaaaa, harap2 ada semangat la hehehe

4/8/13 02:29

tak lama dah nak raya...

4/8/13 07:47

selamat hari raya lea..
moga smuanya selamat ^^

Hana kat rumah pun dah start sibuk ngan persiapan raya.. nak blogging pun tak menyempat :D hehe

4/8/13 11:14

selamat hari raya....maaf jika ada terkasar bahasa ketika memberi komen di sini :-)

4/8/13 14:30

wah...awesome!
terpandang header kak lea terus terasa aura raye
comel doodle2 tu sume..hehe
selamat balik kpg kak lea
moga perjalanannya selamat sampai ke destinasi

4/8/13 18:33

salam ramadhan dan selamat hari raya...

5/8/13 00:32

selamat pergi dan balik kak :)

wah mmg tak menang tangan tu nak mempersiapkan utk hari raya ni...lebih2 lagi seorg "org rumah" mcm kak lea...hehe apa2 pun semoga selamat sampai ke kampung ye kak lea....selamat hari raya dan maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita di dunia blog ni.... :)

5/8/13 04:27

he3 relax kakLea =) smoga semuanya selamat2 je..Selamat Hari Raya kak..

5/8/13 07:19

Selamat Hari Raya Kak Lea.... moga sampai kampung dengan selamat...

5/8/13 10:41

belum mai lagi sindrom BK ni...

5/8/13 11:28

salam ramadhan dan selamat hari raya...ampun maaf dari bunda juga...

selamat dalam perjalanan balik kampung ..

5/8/13 22:17

selamat hari raya kak lea.. semoga raya kali ini kak lia bergembira bersama keluarga =)

Selamat Hari Raya...
Berhati hati dijalanraya...
Bestnya balik kampung beraya...
Isteri mmg paling sibuk bulan puasa dan msa nak raya...
heheee...Maaf zahir Batin...

Selamat Hari Raya ... Maaf Zahir Batin ... Semoga Syawal kali ini menjadi Syawal yang terindah buat kita semua.

11/8/13 00:51

salam kak lea..

dapat online sekejap hah..
guna i phone adik punye tenet..
singgah sebentar nak ucapkan selamat hari raya..wakakaka.. kak leaa~~~
nak tahu x..huahuahuaaa..
pergi kat pondok tau kalau kaklea ade masa..^^

13/8/13 00:23

slmt hari raya jugak akk.. maaf atas salah n silap spnjg perkenalan maya kita =')

14/8/13 01:59

selamat hari raya buat kak lea sekeluarga..

15/8/13 23:42

@Tinta Lanawaalaikumussalam lana.owh tqvm he3..doodle berubah2 ikut mood tangan yang lukis he3..

yelah kak lea terus cuti panjang dari blogging,banyak benda nak buat last minute.a'ah balik taiping ^^

samalah jugak..selamat hari raya lana!!!

15/8/13 23:43

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕terima kasih ye sis dysha...selamat hari raya juga.kak lea doakan segala yang terbaik untuk sis dan anak2 :)

15/8/13 23:43

@pha isselamat hari raya juga pha is :)

15/8/13 23:44

@Nurul Farahizzatiselamat hari raya ye..meh nak duit raya maya he3..

15/8/13 23:44

@Kenit Cinonetmesti masa tu badan je kat office,jiwa raga kat kampung he3..

15/8/13 23:45

@denoyeyey...he3...

15/8/13 23:45

@Jemarisuriselamat hari raya juga,in sya Allah amin.

15/8/13 23:46

@Haruno Hana 하나wah semua dah busy.blog masing2 bersawang ler he3..

15/8/13 23:46

@the malay maleselamat hari raya juga ye MM dan family,samalah kak lea juga he3..

15/8/13 23:47

@Yumida Hudaselamat hari raya ye sis yumida...itulah sempat jugak lukis he3..

15/8/13 23:47

@BUNDA a.k.a KNselamat hari raya ye bunda ^^

15/8/13 23:48

@Aku Penghiburterima kasih ye acik..begitu juga doa kak lea untuk kawan semua ^^

15/8/13 23:49

@Hatimi Tahirruddintau takpe timi,masa ni orang pompuan rasa nak pinjam je doraemon he3..

selamat hari raya juga untuk timi..samalah maaf ye kalau tersilap tulis masa komen he3..

15/8/13 23:49

@S.K.Aselamat hari raya juga untuk fais yang jauh di ganu tu he3..

15/8/13 23:50

@MystoryPicterima kasih sis..selamat hari raya juga ^^

15/8/13 23:50

@Tukang Karuthahaha relak brader relak..nak dekat raya mai ler tu

15/8/13 23:51

@BUNDA a.k.a KNterima kasih ye bunda ^^

15/8/13 23:52

@syaafi sushiselamat hari raya fiza..alhamdulillah kita semua dah selamat kembali dari kampung he3..

15/8/13 23:52

@Norhazlina Mohd. Zakiselamat hari raya ye sis..samalah..tulah orang pompuan masa ni kena ligat buat itu ini he3..

15/8/13 23:53

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanin sya Allah selamat hari raya ye sis hani ^^

15/8/13 23:54

@Gee GTGwalaikumussalam geeeeeee...selamat hari raya my dear.

owh hahaha dah baca.laju je kak lea terjah pondok kita tau ^^

15/8/13 23:54

@AiSyA LiEzAkak lea pun sama jugak ye,AL.selamat hari raya tau ^^

15/8/13 23:55

@Amanina Madsselamat hari raya juga untuk sis nina ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...