36

Bloglist & Printscreen ~ Tqvm Sis Mia Liana

08:55 |

Salam semua
Tadi semasa kayuh punya kayuh,
tertarik baca entri Sis Mia Liana

Tau tak baru Kak Lea perasan,
betapa panjangnya kadang2 nama blog kita
di bloglist kawan
Kak Lea perasan masa blogwalking,
ada jugak kawan yang sudi selitkan 
blog Kak Lea yang simple ni di bloglist korang
Sayang korang banyak-banyaklah

Tapi.....
punyalah panjang nama blog Kak Lea
nak gelak pun ada
Tapi ada jugak kawan yang bijak pandai terus je
rename bubuh
KAK LEA
Cayalah!!!

Lepas tu Kak Lea godek bloglist sendiri
Ada nama blog yang pendek,
ada yang panjang



Jom tukar supaya lebih 'friendly'
Senang gunakan je nama panggilan
yang biasa kita bersapa sewaktu tinggalkan komen




Terima kasih juga ye Sis Mia
sebab kongsikan satu lagi sotfware untuk printscreen
Awesome Screenshot 
Selama ni Kak Lea gunakan Gadwin,aje


 Lepas je install
akan terpacak dah ikon kamera kat tab korang di atas

 Boleh edit macam2...

Nak tau macam mana nak install
Jom singgah blog Sis Mia
Install Awesome Screenshot
Kita belajar dengan sifu ye he3...




Kak Lea minta maaf kalau 
masih ada blog yang takda dalam bloglist baru
Tengah pelan-pelan cari nak promote kawan
yang mana pulak,kali ni

Beritahu ye kalau blog Kak Lea ada di bloglist korang
Bolehlah Kak Lea letak blog korang pulak di sini
Tukar-tukar gitu....
Sharing is caring




36 comments

10/9/13 09:03

luqman pon ade tukar jugak kt blog lepas singgah blog kak mia..yang ade simbol2 tuh semua luqman tukarkan letak name biase..lebih senang and nampak lebih kemas sikit :) hehe

10/9/13 09:06

wah menarik nie :) thanks sharing kak

10/9/13 09:15

Kalau ada bloglist memang senang Lea. Tapi kakak dulu dah terkena malware dari bloglist terus sejak tu kakak dah buat lagi..

10/9/13 09:23

@luqman zakaria hye luqman.wah sep seplah kita ye..

ha'ah takde simbol,bloglist nampak kemas & seragam.erk...seragam?hahaha....

10/9/13 09:23

@Aku Penghibur hye acik..sama2.tqvm jugak,kan untuk sis mia :)

10/9/13 09:27

@Kakzakie hye kak,owh malware tu disebabkan dalam bloglist,kita letak icon blog kawan2.lea pun pernah kena dulu2.

cuba pergi bahagian setting dan jangan tick icon..just tick nama blog :)

10/9/13 09:27

kak lea sayang...kalau install tu terus dapat pakai ke..hihi...install cam biasa juga ke..cik akak pun nak...tapi tu lah tak reti...hihihi..
cik akak pun nak tukar nama bloglist juga..hihi

10/9/13 09:35

@Nao Mei hye cik akak comel he3...

owh senang je,dear.follow je step by step macam dalam entri sis mia.free n kejap je dah install.puas boleh printscreen ikut suka.nak full,nak selected area,pun boleh.cuba tau :)

10/9/13 09:45

he3..bru rapi je kn =) nmpak seragam dn sng nk cam..software p.screen tu kak, siap tool crop skali ke??

10/9/13 10:00

Letak dalam to-do-list tapi tak tahu bila nak buat. Hiks

10/9/13 10:20

erm... nak tukar gak, tapi malas nak fikir...

10/9/13 10:41

@S.K.A hye fais..ha'ah boleh crop,tau.cubalah install ye :)

10/9/13 10:42

@Dzureen Darwis hye zue..hah kak lea nak letak blog zue,lah dalam bloglist he3...

owh nanti free bolehlah buat ye..

10/9/13 10:43

@Tukang Karut ni mesti malas nak fikir letak nama blog tu apa kan..kan he3...

10/9/13 12:07

a'ah la kak lea, letak nama lebih mesra alam dan senang dikenali kan. Superb!! InsyaAllah kenit nak try gak tukar nanti.

Thank you lovely! :D

10/9/13 12:18

Lea confuse ye... memang kakak ni kak zakie. Letak ajelah kak zakie hihi...

10/9/13 13:08

@Kenit Cinonet hye sis..tukar jangan tak tukar he3... u r welcome,dear :)

10/9/13 13:08

@Kakzakie owh ok2 kak he3..tqvm ye :)

eh! mama pun ada lah.... hihi.. terima kasih kak lea... :) mama tak sempat tukar lagi, bz betul rasanya..

10/9/13 14:58

hu2.. betui gak.. kalau letak nama pendek2 baru kemas n senang ingat.. heee

10/9/13 15:15

wahhhh.. terbaiklah entri ni sis alea... thank you so much for this lovely entry.. (^_^)

10/9/13 17:23

Mcm best jugak letak nama tuan blog..lebih mesra gitu.

10/9/13 19:10

eh ade jugak dlm bloglist kak mia..yey!

10/9/13 21:09

nama sy pjg ke pendek..hahaa..kiranya dah pendek dah kot kak..kalau nak pendek letak toren..ok tak..hahaa
btw kak tengkiu share tp slalunya sy buat tak jadi..hihi
tengkiu kak sharing is sexy eh silap caring...muhahahaa

10/9/13 21:59

@Norhasniza Khalid hye mama..owh sama2.takpe2..pelan2 ye he3..

10/9/13 22:00

@tenku butang hye sis...betul..betul he3..

10/9/13 22:01

@Mia Liana sama2 sis mia.tqvm jugak untuk tips yang diberi :)

10/9/13 22:02

@Ujie betul tu,sis.lagi senang kita ingat.nama blog kadang2 kita tak ingat he3...

10/9/13 22:02

@Yumida Huda yeyeh meh kita lompat riang-ria sama2 he3...

10/9/13 22:18

@tomato oren hahahaha toren...comel jugak nama tu ngeee....sharing is sexy perghhh semput kak lea he3...

11/9/13 08:00

kekekee..kak jgn semput kak..takde la sexy mcm jesica alba..hahaa..t sy nk try buat..kalau menjadik sy laung kat blog sy..hahahaa

11/9/13 17:23

niat sy pon nk letak blog yg rajin taip dan mesra tp xsampai2 lg niat tu...letak blog akak kt bloglist sy lah

ps tamo bc kisah pocong akak tu huhuh

12/9/13 22:54

AL pun baru tau lepas baca entri ni..oho!

15/9/13 10:47

Bila Kak Lea buat printscreen macam ni baru saya perasan yang blog saya ada dalam bloglist Kak Lea. Terima kasih ya.

15/9/13 22:20

Terima kasih kak lea..masukkan blog saya dlm snarai bloglist akak,hehehe :)

Aah..nama blog akak pnjg juga,hehehe..tpi saya tak berapa kisah.. sblm ni bila rajin, saya ada ringkaskan juga.

Awesome screenshot tu, saya pun install lepas dah baca entry kak mia..tak tahu pun software tu sblm ni,hehehe. Biasanya saya buat print screen manual, tekan yg kt keyboard tu je,huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...