16

Dunia Blogger ~ Backspace-Draft-Delete

00:05 |

Pernah tak korang......


Tak sampai 1 minit menaip.....
Korang tekan.....


Paling naya bila dah laju menaip
tiba2 penyakit M menterbalikkan mood korang
sesuka hati 
Hingga memaksa jari-jemari 
menekan laju2.....


~Tamat~



Pabila dah blogging selama 3 tahun
ingat tak pening nak pusing kiri-kanan-depan-belakang
mencari mood untuk menulis entri?

Idea memang menimbun-nimbun,
bohong kalau takde
Dengan sekeping foto yang simple
dah boleh dijadikan entri

Mood amat penting bagi Kak Lea
semasa menaip entri baru
Kak Lea tak suka auto-published

Kalau Kak Lea lukis kartun senget-benget,pun
perlukan mood,tau!
Barulah lukisan tu 'kena' dengan entri

Entri yang dah draft,tu
pulak akan jadi mangsa....



Motif entri kali ni?
Nak ucapkan TQVM kat korang yang
masih sudi baca entri lepas2
dan tak lupa yang rajin tinggalkan komen

Setiap kali nak blogwalking & komen entri korang
wajiblah blog sendiri kena update dulu
Takdelah jemu korang dok tengok entri lama Kak Lea
yang dah layak ditempoyakkan ngeeeee ^*
Alamak...nak komen blog sapa dulu ni?
Ramailah huwaaaaa!!!



16 comments

5/9/13 02:27

kenapa kakLea?? entri hilang ke?? tp mcm lebih ke pnyakit M je ni?? he3..tgok draft 2 kosong je :D biasalah 2 kak..kdang2 pnyakit M tu pn dtg juga..tp dah bosan xbt pape..sy cuba fokus blik =) cra sy lain pula..bw dlu bru post entri..he3

5/9/13 05:57

samalah ngn bunda..kadang2 tengah banyak idea untuk menulis tapi mood tak menjengah pulak...kadang2 tu ada pulak kerja lain yg lebih penting untuk diuruskan dulu...

5/9/13 08:40

@S.K.Ahye fais...hahaha betul2...penyakit M bercampur dengan takde mood..memang bahaya untuk blogger ngeeee ^_*

5/9/13 08:41

@BUNDA a.k.a KNhye bunda..yelah,dah berkeluarga ni tak boleh nak fokus sepanjang masa depan pc.banyak benda lain kena uruskan dulu.....he3...

5/9/13 08:46

hahaha, kak alea. mood ni kadang2 datang. kalau idea pulak yg datang dulu baik save dalam henpon. :D

5/9/13 09:58

hahaha biasala tu kak lea. Kenit pun kengkadang terkena jugak cam tu. Tamabah kalau penyakit M datang hehe.

Tapi, bila dah ada idea, tulis dan siap haaaaaa logo palo den ni ha hehehe :D

5/9/13 10:04

@syuk shusukehye syuk.betul tu,kak lea pun kalau idea datang mencurah2 bak koko krunch,memang cepat2 save kat hp :)

5/9/13 10:05

@Kenit Cinonethye sis...samalah kita ye he3.....betul tu.hari ni mood kak lea dah ok,banyak pulak nak buat entri he3...

5/9/13 11:31

huhu..selalu gak cenggini :(

5/9/13 14:01

@Irfa sep seplah kita ye irfa huhu...

Biasa lah tu ... Kadang-kadang idea ada masa plak xde ... Kadang-kadang tu M yang lebih nyer ...

6/9/13 00:22

@Hani Fadhlina Abdul Rahmanhye sis hani...betul..betul takda syak wasangka lagi..itulah yang sebenarnya he3....

7/9/13 22:16

Kalau dalam penulisan pula kak, tidak semua idea yang datang kita boleh terjemahkan dalam bentuk karya. Kena pilih yang betul-betul bermutu.

8/9/13 00:50

@Tetamu Istimewa ye betul tu cikgu..kak lea sendiri kagum betul dengan semua karya2 yang pernah cikgu beritahu di blog.....tahniah :)

15/9/13 22:31

hahaha, saya pun, kadang2 dah siap berperenggan, lepas tu..blur..then, terus delete entry tu,hehehe

Pnyakit malas dah takda sgt dah..penyakit mood ni kak..betul la kak, kalau takda mood, memang apa pun tak jadi. Kerja tu berjalan, tapi hasil akhirnya tu mcm tak best je..

Banyak ke simpan draft kak? hehehe

17/9/13 12:05

@Tinta Lana hye lana...yelah bila takde mood semua tak menjadi,kan.

owh kak lea mana yang draft tu semua delete.ada je mood,terus taip entri baru dan publish he3...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...