29

Dunia Blogger ~ Iklanku hilang????

23:37 |

Assalamualaikum....
Sebelum tu Kak Lea nak ucapkan ribuan terima kasih
sebab korang singgah baca & sudi tinggalkan komen
untuk entri sebelum ni,
Kak Lea belum sempat lagi balas huhu...
Hari ni kerja menimbun kat office,lambat balik huwaaa....
Nanti Kak Lea balas dan blogwalking ye
Boleh tidur lewat...esok cuti yabedabedu!!!

Segan nak beritahu ni...
Blog ni nama je dah 3 tahun
tapi bab iklan....failed!!!
Dulu langsung takde iklan!
Percaya tak percaya tak?

Masa tu Kak Lea cuma gila menulis
Iklan?
Cari duit?
Buat duit?
Ajak kawan klik?
Langsung takde dalam kamus sebagai blogger
Akhirnya pasang pun sebab beberapa kawan
 asyik tegur ngeeeee....

Awal tahun ni masa renovate blog,
terusik kod html
habis lintang-pukang dah blog!
Baru perasan iklan Nuffnang tinggal satu je kat bahagian header
lagi 2.....ntah mana menghilang
Hurm masa tu,hilang pun hilanglah....
 tak kisah,dah
Sebab Kak Lea lebih pentingkan entri daripada iklan2


Nasib baiklah Fais @ Ska baruni tegur di kotak jerit
Mana pergi lagi 2 iklan?
Ke tak nak letak?
Bukan tak mau letak,tak reti..dah lupa caranya huhu
 Tadi blogwalking ada pulak kawan yang kongsi tutorial
Sapa lagi kalau bukan

Sis Khaty @ Coretan Hati Khaty


Akhirnya berjaya jugak!!!
Dah ada kembali 3 iklan
Barulah berseri blog ni.....
pabila iklan menari2
Bagi Kak Lea iklan2 ni ibarat billboard kat highway,tu hah
Meriah..bertukar2....barulah tak mengantuk
Takdelah blog sunyi sepi,ye tak


Terus printscreen...bersinar2 iklan tu!
Eh!Betul ke cara Kak Lea letak iklan tu?
Macam salah susun je
Apa?
Duit paling banyak pernah 'masuk'?
Jangan gelak!JANJI???

RM15.00 sekian terima kasih he3...



Sepanjang blogwalking...
ada beberapa blogger jugak...
yang langsung tak pasang satu iklan pun!!!
Relaks aje ^-*


29 comments

20/9/13 23:52

kalau niat kita nak berblog, mesti kita tak kisah sgt adapat cpuv atau tak... kalau dapat alhamdulillah, tak dapat pun alhamdulillah... deno dulu tak pasang iklan, pastu tengok ramai blogger pasang, terus pasang... hihi... ^_^

21/9/13 00:01

Tgk niat dia. Kadang tu....entry xde tp iklan byk. Ha cane tu?
Tp ade yg xkisah pun..ada xde jnji nk share jgk somethng kan kak.
Dah ada iklan boleh la sy tmpg klik iklan kt blog k.lea..

21/9/13 00:08

ahahahaha ! kelakar kak Lea ni. Saya pun mula taktau pasal eklang eklang ni. niat berblog isi masa lapang, ghupenyer boleh tambah duit pokett tak bergerak pun duitnyer. ahahaahha :P

21/9/13 00:13

@deno hye deno,ha'ah samalah kita..terpengaruh di situ he3.kak lea letak pun sebab sukalah iklan tu tukar2 ngeeee...

p/s-->wah comel profile pic baru ni :)

21/9/13 00:15

@Chot hye chot,kak lea ok je.kalau ada masa memang klik jugak iklan kawan2.hahahha...entri kak lea ni pujukan halusssss....tq sudi klik he3...

p/s-->kejap lagi kak lea bw tau,chot. ni gigih balas komen2 lama

21/9/13 00:19

wahh yeke ?? hebaat akak :) nanti acik clik ye iklan yg baru ... satu persatu

21/9/13 00:24

@Izzah Azizah hye izzah comel.meh kita main sep..sep.samalah kita,huwaaa! duit pakat gitu2 je.takpalah rezeki tu,syukur he3...

21/9/13 00:24

isk kak lea...awat cik akak tak perasan pula..hihi..alang-alang dah singah nie....klik2 lah untuk kak lea...:)

21/9/13 00:25

@Aku Penghibur hye acik.alahai nak banding dengan acik dan kawan2 blogger,segan kak lea,kot.iklan pasang pun setakat nak bagi blog berseri je ngeeee...

tq acik,kejap lagi turn kak lea pulak klik klak,ye :)

21/9/13 00:52

jgn sedih lea..saya pun dah bertahun berblog.tapi tabung nuff nyer...malu nak cakap

21/9/13 00:58

@Nao Mei hye cik akak...tqvm dear...kejap lagi my turn pulak :)

21/9/13 00:59

@Putri hye putri.alah kita relak2 aje,kan.janji entri berupdate he3...

ooh terhilang rupanya...nasib si fais tu perasan eh...hehehe

PS: sori kak lea lama tak singgah ke sini...huhuu

21/9/13 01:41

@Hatimi Tahirruddin hye timi wah tqvm singgah.kak lea pun sama bw mana sempat je huhu...

itulah,fais tegur baru kak lea perasan adeihhhh

21/9/13 01:53

huhu. leyla xde pon letak iklan . x pandai buat . da buat xpi x jadik jugak .

21/9/13 09:31

@Leylahye leyla..dulu kak lea pun macam tu jugak.leyla boleh google ramai blogger bagi tutorial he3...

21/9/13 09:42

saya dulu tiga thun berblogging, duit gaji saya tak sampai Seploh hingget pon Kak Lea.. kakakka

21/9/13 10:05

@Aujinz hye morning aujinz..hukhuk lebih kurang jelah kita ngeee....

21/9/13 10:16

Antaranya saya lah kan, tak pasang iklan.

21/9/13 18:34

dulu pun mcm tu juga kak lea xreti pasang iklan. thn lepas baru buat. hehe

bestnya kalau boleh tengok blog tanpa scroll. rasa puas :D

22/9/13 04:36

he3..sy psang pn thun ni kak =) 2 pn tgok kjayaan blogger2 lain..rsa mcm best je..ade rezeki..alhamdulillah..yg pntg ikhtiar..

Memula memang xpercaya ... Tp makin lama makin ramai lak yang pasang, tu yang terjebak sama ...

22/9/13 11:55

ok la tu...sue nie xjoin langsung...heeeee =.=

hehe..yang momoy pula ads yg kat tengah2 entri tu yg ilang
tapi ntah la x kisah pun
malas nak godek
ingat mcm nak buang semua terus jer

Hahahaa...saya pun sama Lea..tak peduli pun iklan ni dulu...ada kat blog lain main klik jer...pastu baca entry blogger lain..eyhh..boleh buat duit?...
Pasang iklan sebab orang lain pun pasang juga...tapi tak tahu acaner nak edit2...
Sekadar blogging jer...

x0x0 ^__^

hehe...momoy pun x pernh amik kira pasal duit
iklan kat tengah2 tu hilang pun malas nak buat balik
=)

19/10/13 21:58

ok la.kira byk gak tu rm15.nanti makin bertambah tu :)

8/1/14 23:06

Nuffnang xtau nk gna...bole tlg...
Tp emel yg gna tu prnah registr tp lme xgna password pon lupe.dh register baru xbole

16/1/14 14:18

Apewww.. nadeww gelakkk..
Pfttttt.. ^^

Saya pon x pasang.. yuahuahuahua.. ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...