39

Nad Zainal & Fazlina Ahmad Daud = Haliza Misbun

21:47 |

Kadang2 ada masa Kak Lea layan juga drama
Terkejut betapa
ramainya pelakon 'muka baru'
Nama pun glemer,you!

Tapi Kak Lea cuma suka beberapa kerat je pelakon
Nampak depa ni 'menyerlah' tiba2,
walaupun dah lama merangkak berlakon
Kadang2 bergantung juga pada nasib
Kalau mereka bijak memilih watak & skrip bagus
sudah pasti lakonan tu meninggalkan kesan kepada penonton

Kak Lea kurang suka pelakon yang badan macam gitar,
muka putih gebu,hidung mancung terletak,
bibir kemerahan dek gincu jenama hebat....
tapi kehadiran mereka kurang 'dirasai'
Tak meninggalkan impak...kata orang

NAD ZAINAL

Kak Lea start perasan kehadirannya
masa tengok Kotex Memberku Hawa

Musim lama dengan Faezah Elai & Hanis Zalikha
Boleh tahan lakonan Nad dalam drama ni
Kelakar,kelam-kabut tapi tegas 

Kemudian muncul pulak Bukan Bidadari
Bergandingan dengan Shaarnaz Ahmad,
tak sangka Nad boleh menjiwai pelbagai watak
Tinggi juga rating drama ni
Pelbagai tekanan dia hadapi sebagai isteri,
yang mendapat suami panas-baran


Rasanya ramai macam Cik Akak a.k.a Nao Mei kita,tu
[Kampung Girl]
setiap Jumaat 9 malam...
dah setia depan tv
Kak Lea layan jugak Kampung Girl
Best sebab ada Akim ngeeee!!!

FAZLINA AHMAD DAUD

Mula perasan kehadirannya di tv 
dalam drama Ramadan Terakhir....
Masa tu Kak Lea tak tau Faz ni adik Ogy
Cuma perasanlah ada mirip muka Ogy,suaranya,gaya lakonannya...

Ramadan Terakhir
Geram betul tengok peel dia sebagai Mazni
Nak piat2 je telinga dia he3..
Lakonannya mantap!

Terbaru drama bersiri Kisah Cinta
Dah habis pun 
Kak Lea layan pun sebab ada Fazlina,Fazura & Sam

Ayam - Fitri (Fazli Daniel Ali) dihukum kerana sikapnya yang nakal
Drama komedi masa bulan Ramadan,Ayam
 pun best
Faz jadi Mak Jah,seorang ibu yang kelakar

Owh ye tadi Google
baru tau Fazlina ada blogshop
Menjual pelbagai koleksi pakaian 


HALIZA MISBUN

Kenapa Kak Lea kaitkan Nad Zainal & Fazlina
seperti Haliza Misbun???
Sebab kedua-duanya bijak
memancing emosi penonton
sama seperti Haliza

Lontaran suara yang bagus
tidak tergedik-gedik
Bagi apa sahaja watak,
mereka hebat!!!

Haliza+Misbun+Seksi+Hot+Artis+Janda+Bujang
Rasanya ramai kenal Haliza,kan
Lakonannya,kontroversinya,seksinya,
gosipnya bersama Ari Wibowolah...
itu semua makin menambahkan populariti Haliza

Drama Cinderella lakonannya dengan Ahmad Idham
femes betul masa 1998
Walaupun sedikit gedik,
tapi dia di antara
pelakon yang menjadi rebutan penerbit & pengarah
untuk melariskan drama & filem

haliza misbun bujan
Semakin kurus,kan
Owh masih single.....
Wow....agaknya siapa ye bakal bergelar suami
si dara yang merupakan kakak kepada pelakon
Amanda Misbun,ni



Kesian membaca keluhan pelakon2 veteran
Watak mereka sebagai nenek
telah diambil oleh pelakon  
yang baru berusia 30-40 an

Kak Lea sendiri terkejut masa
menonton satu drama baru2,ni
Muda2 lagi dah dimekap jadi tua
nampak sedikit berkedut & rambut pun di'uban'kan

Kebanyakan pelakon yang 100% rezekinya
di dunia lakonan
tiada pilihan,
Dah tak boleh memilih watak & jual mahal
Kalau tolak,tak berasaplah dapur
Penerbit & stesyen tv pulak
nak muka baru yang bergetah & dahi licin,je
Lakonan macam kayu pun takpe
janji rating tinggi
Kesian....kesian....


39 comments

18/9/13 22:02

suka pada nad zainal... berlakon mesti best!!

18/9/13 22:17

saya suka sangat nad zainal dan fazlina ahmad daud. lakonan diorang best.

lagipun muka fazlina sebijik muka maklong saya. hehe

18/9/13 22:25

adoh-adoh kak lea...love u so much tau...
terharu bila kak lea letak nama cik akak kat situ......sebak rasa di dada ini......sayang kak lea ketat2...

memang minat lah kak lea...sedih tengok nad ternangis-nangis..hihi

18/9/13 22:27

gue suka bangat sama itu nona Nad Zainal..hehehhe

18/9/13 22:37

kita samalah kak lea. sye pun kurang suka heroin melayu yg mcm kacuk example siti saleha, emma maembong ngn adik beradik senrose.. suka mcm nad zainal, faezah elai, nabila huda..baru melayu asia..

18/9/13 23:06

Assalamualaikum.

Fazlina tu kak..masa tgk drama yg aiman dgn izara aisyah tu..pa ek nama drama tu..tak ingat,huhu. Tu lah 1st time saya tgk dia kak, dlm drama tu, tak silap, dia bawa watak aunty pda aiman ni. Time tgk tula, mak gtau dia adik ogy..patutla, masa tgk tu, teringat kat pelakon lain je.

Aah,saya ingt lagi demam drama cinderella tu..wlaupn tak fhm pun ceritanya time tu..sekolah rndah lagi pun,hehe. Yg pasti, saya suka sgt lagu tema drama tu :)

Baca juga dlm paper..kenapa entah jadi mcmtu. Ikutkan, saya suka pelakon2 veteran..dan yg menghampiri veteran. Diorg dah develop aura n karisma msing2..tu dia ayat saya,hehehe

18/9/13 23:14

@cinta03 samalah kita he3...tak lama lagi dapat anugerah pelakon popular kot he3...

18/9/13 23:15

@nurdani hye dani...wah tulah...diorang best,kan.owh ye ke...mesti mak long kena tempias2 glemer si faz tu he3...

18/9/13 23:17

@Nao Mei hye cik akak comel.tadi nak buat entri ni memang terus teringat entri kampung girl=cik akak he3..

sayang cik akak juga tau ^^

18/9/13 23:17

@Chot hahaha chot oiii....

18/9/13 23:18

@Izzah Azizah hye izzah comel.ha'ah kan...kita ada ramai pelakon yang berbakat.rupa lawa2 pun tapi gagal menjiwai watak,mesti bosan nak follow lakonan diorang he3..

18/9/13 23:42

suka tengok Nad Zainal berlakon.. comel pun comel jugak.. :)

18/9/13 23:54

nad zainal acik pernah jumpa dan berkenalan dengan dia memang orangnya baik dan buat kerja teliti... suka bekerja dengannya dan lakonannya juga semakin membaik

19/9/13 00:34

@Tinta Lana waalaikumussalam lana...hye :)

owh vanilla coklat,lana.ha'ah jadi aunty he3..

hahaha lana masih sekolah rendah masa tu?mesti comel je ngeee...

hah tu dia...sekali komen aura2 pun ada.aura lana pun power tau dalam dunia blogger ^^^

19/9/13 00:34

@aisya hye aisya...ha'ah,kan.nad tu comel je :)

19/9/13 00:35

@Aku Penghibur wah acik,jelesnya kak lea.nak je borak2 dengan nad,tu.nampak humble je orangnya :)

19/9/13 04:28

drama cinderella tu masa tu memang menjadi fenomena..time tayangan memang melekat depan tv...memang tak miss lah...

lakonan haliza misbun memang terbaik masa tu..gandingan bersama ahmad idham..

A'ah ... Dia orang nyer lakonan memang best ... Oh Faz tu adik Ogy ker, tak tau pun ... Tapi saya suka jugak Nabila Huda ... Cuma perangai x berape nak cun ... Sekadar mengkagumi bakat jer, jgn jadi idola plak ... Wallahu'alam...

19/9/13 07:12

@BUNDA a.k.a KN hye bunda...ye betul tu.masa tu semua follow drama ni termasuklah mak lea.tak sabar tunggu ending he3..

19/9/13 07:14

@Hani Fadhlina Abdul Rahman hye hani...kak lea pun suka nabila start tengok cd blok 404 rasanya,kot.bagi jelah apa2 watak pun,semua menjadi.hurm itulah...lakonan bagus tapi kehidupan dia di luar alahai....

19/9/13 08:18

suka nad zainal dan haliza misbun je
tp x suka dgn faz tu ;)

sis..nanti boleh tak tanyakan step sebenar bab tukar skolah dgn kawan husband sis tu,kalau tak keberatan
tq ye

19/9/13 08:32

byk bezanya pelakon dulu dn skrg ni kak lea. Dari segi mutu dan penghayatan watak dalam citer...eceeeewahhhhh! tetiba plak kenit ni kan hahahaha.

Anyway, kenit suka lakonan fazlina ahmad daud walau dia agak lambat sedikit naik tak seperti kakaknya.

19/9/13 08:55

muni suka tengok kampung gurl . . best2 . . ada sweet ada lawak . . suka tengok emma maembong dalam cite tu . . comel je dye . . hehe ;)

19/9/13 09:28

fazlina nama dia..adik ogy! baru tau..saya cam dia sbb berlakon jadi isteri queen control.

saya perasan pulak, skrg ni dah ikut mcm sinetron..ibubapa muda, anak dah besar panjang.

19/9/13 09:34

betul3..dorg mmg pandai berlakon..nad zainal pun ok.. tu la suka tgk adik ogy tu..lakonan die mmg menjadi la.. =)

19/9/13 09:35

semua pelakon yg diatas tu saya suka

Nampak memang diaroang hebat...syabas

19/9/13 10:06

@Irfa hye irfa..owh,semua ada pendapat masing2,kan he3...

p/s-->ok2 nanti kak lea minta husband tanyakan,kawan tu busy bebenor kursus je.kak lea cuba roger secepat mungkin ye :)

office dia kan irfa,kat taman mawar,bbst.situlah pejabat PPD,nama dia cikgu halim :)

19/9/13 10:07

@Kenit Cinonet hahaha...sis punya ayat,pelakon baru pun nanges tau he3..

yelah,awat faz ni lambat benor berlakon ye he3..

19/9/13 10:09

@Murni Amir hye murni,itulah..kak lea pun terjebak dah tengok drama ni he3..

19/9/13 10:11

@Ujie hye sis..ha'ah macam tak sesuai betul,kan.mak dan bapak muda..anak besar panjang.macam drama kat tv9 tu bapaknya zul,anaknya nazim othman huuh...

19/9/13 10:12

@~AmyLiana86~ hye sis wah lama tak singgah,tq tau :)

samalah kita he3...

19/9/13 10:13

@Rizziela hye sis tqvm jugak tua sudi singgah :)

ha'ah...kita ada ramai pelakon yang berbakat,rupa tak sejelita model takpe,janji berbakat :)

19/9/13 10:23

kan kan kan.. pelakon yang dulu bawak watak watak heroin semua dah pegang watak mak mak.. contohnya, Sofea Jane.. kakakakkaka

19/9/13 10:33

=) sy ni jrang tgok tv kak..ntah drama ape skrg ni..xberapa minat tgok tv..kmpung girl pn tgok time ramadhan dlu je he3..skrg ada lg ke?? Haliza Misbun dah lama xblkon..

19/9/13 10:59

@Aujinz ha'ah lah..sofia jane,wilma,nor albaniah,watie elite..alahai semua dah jadi tua hukhuk..

19/9/13 11:00

@S.K.A owh yelah tak semua kita kena follow,kan.owh kampung girl still ada.ha'ah rindu jugak lakonan haliza :)

alah pelakon favourite sy anjalna takde....hihihihi

apa2 pun setuju dgn kak lea pasal ketiga2 org pelakon ni...

21/9/13 01:43

@Hatimi Tahirruddin hehehe owh anzalna pun ok jugak,kan.lagi ok daripada neelofa huhu...

yang lain ok cuma kalau haliza misbun momoy kurang nampak ler. hehe
tambah lagi bila dia berlakon ___ hari mencari cinta tu.

kalau pelakon lama (bukan veteran ye) yang mantap bagi momoy ummi aida.

tapi lain org lain citarasa ye tak. =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...