42

Pageviews yang cantik

22:22 |

November ni genap 3 tahun bergelar blogger
Banyak lagi yang perlu Kak Lea perbaiki



Tadi masa nak skodeng blog korang di
Reading List
Tertarik dengan pageviews,ni
443344
Nampak comel je susunan tu
(*sila abaikan jumlah post tu,Kak Lea tak seaktif korang huwaaa)
Pageviews korang pulak?

Owh Kak Lea sebenarnya masih keliru,
tentang pageviews
Kadang2 kita lupa setting pageviews tu
Nampak best je angka bertambah
Sedangkan?

Sebenarnya jumlah Pageviews tu dikira sekali
di antara kawan yang singgah,
campur kita sendiri sebagai
admin blog
Setiap kali bukak je Dashboard,
nampak je bilangan Awaiting Comments
mesti nak check sapa yang komen,kan
Setiap kali kita klik ke page lain,
tu dikira sekali sebagai pageviews,rupanya!

Jadi apa patut kita buat
supaya pageviews tu hanya untuk
pengunjung blog sahaja,
tak termasuk kita sebagai admin?

Mula-mula
pergi Setting
Nampak,kan anak panah tu?
klik di link biru tu

 Dah ke belum?

Kemudian klik
Dont't track my pageviews
Save
Taraa....dah siap

Mana Kak Lea tahu?
Owh,baru je tadi masa blogwalking
Kredit kepada
Apakah Pageviews Blog Anda Nyata?











42 comments

oo.. cam tu yee kak.. mama nak try jugak lah.. sekarang jugak mama buat.. kihkih

13/9/13 22:30

@Norhasniza Khalid hye mama..buat tau he3...

13/9/13 22:43

Shark pn br taw ni..
Jap lg buat.
Ni br btul kira pageview.
Thanx sharing.

13/9/13 22:46

hehehe.. cantik2.. ni yg paly pnye plak

http://www.paly.my/2013/09/2-angka-blog-yang-menarik.html

13/9/13 22:54

@Shark Kay hye shark...sama2..buat tau :)

13/9/13 22:56

aahh, acik memang dah lama tak kira sekali jika acik klik :) whhh cantik no :)

13/9/13 22:58

@Paly hye paly...tqvm tau.wah 333333 tu paly..cayalah!!!

13/9/13 23:03

@Aku Penghibur owh tqvm acik.eh,kak lea ni baru bukak blog acik tak sempat lagi baca entri,acik dah komen kat sini he3...tq..tq

13/9/13 23:14

Rietta pown set mcm tu...tpi blog view rietta sket jerr lerr...hehehe...

13/9/13 23:43

@HeNRieTTa JoSe hye sis rietta..owh takpe..yang penting entri sentiasa update.pageviews tu sekadar nombor :)

14/9/13 04:13

santai bersahur sini..hihihi...perpgi datang rupa kak lea nie....hihihi..semalam penat :)

wah best gal nie...hihi

14/9/13 05:16

mcm gituh x aktif kak lea? lau cmtuh..sy lagilah x aktif gamaknye..post ade 100 lebih jer..haha.pageview pon T__T nangis jer tgk!

14/9/13 09:22

Ala apa salahnya kira kita punya sekali.. nampak banyak, tambah keperasanan glamor haha

14/9/13 10:04

@Nao Meiwah selamat berpuasa ye cik akak.owh?he3...

14/9/13 10:05

@luqman zakaria kalau nak dibandingkan blog ni dengan blog yang sebaya,tu kira sedihhhh he3..

alah..luqman tipulah...tak caya..tak caya he3...

14/9/13 10:05

@che mid hahaha che mid,ni ngeee ^^

14/9/13 18:37

dh save..hehe
nina punya baru 50k tp xsempat save no cantik tu.

14/9/13 19:11

perghhh, purata trafikk sehari 1 kilo~ *kagum*

14/9/13 23:49

Ooooo mcm tu... Munna baru tahu....

15/9/13 00:12

memang cantikkk..

15/9/13 10:28

Tahniah, Kak Lea. Banyak tu.

Terima kasih perkongsian ni.

15/9/13 11:07

kita pun tau setahun lepas sis. kalau tak dulu asek perasan je blog kita ramai yg baca. hik hik hik

15/9/13 13:22

tq kak lea...tq kak lea...hehehe
ilmu baru

15/9/13 21:50

Assalamualaikum.

Kak lea..saya tak boleh nak abaikan jumlah post tu,hehehe

Kita lebih kurg je kak..3thun juga..tpi entry saya separuh je dari kak lea, T___T

16/9/13 21:05

wowww k.lea :( nanges tgok entry dn p.views..kgsi tips skit kak..nk gempak juga mcam kakLEa..sy xpnh dpt p.view..1k shri..he3..sedih kn..

16/9/13 22:12

ahhaa.. awesome! byk kuttt... =) tahniah akk lea... ehhe... =) happy blogging =)

16/9/13 22:13

Puyohhhhhh !! *dah macam burung puyoh pulak.

Dah beribu kak Lea post, sye dua ratus pun tak sampai lagi. hehehe

16/9/13 22:42

ok.. baru tau.. tq! hehe

17/9/13 11:14

@Amanina Mads hye nina...wah nice number tu 50k!takpe2 tunggu nombor 55555,ke ^^

17/9/13 11:15

@kopi pasta hye KP wah lama tak singgah ni,tq tau.owh alah kira sikitlah tu sebab kak lea tak aktif huhu...

17/9/13 11:16

@munnahye sis munna,nanti cubalah buat ye :)

17/9/13 11:17

@BUNDA a.k.a KN terima kasih ye,bunda ^-*

17/9/13 11:17

@Tetamu Istimewaalhamdulillah terima kasih ye.owh sama2,nanti cikgu cubalah ye..

17/9/13 11:21

@RedRose he3...sebab kita 'terer' sangatlah kot,sis.tu yang kita baru je buat huwaaaa he3...

17/9/13 11:29

@kacang buncis sama2 dear he3.....

17/9/13 11:41

@Tinta Lana waalaikumussalam,lana

owh samalah usia blog kita he3...tapi kak lea pulak tak boleh lawan jumlah komen di blog lana,lana lagi terer tau ^^

17/9/13 11:43

@S.K.A hye fais.huhu...kak lea pun tak tau nak bagi tips.tak terer macam kawan2 lain huhu...insya Allah satu hari nanti blog fais mesti ramai yang singgah dan baca entri :)

17/9/13 11:44

@AiSyA LiEzA hye AL...tq...tq.happy blogging too,dear :)

17/9/13 11:46

@Izzah Azizah hahaha burung puyoh he3...takpe2 lepas ni izzah update laju2 tau :)

17/9/13 11:46

@aisya hye aisya...cuba ye :)

19/9/13 08:25

okey.done
sy pun tak tahu,tp boleh agak mesti dia kira sekali ngan saya punya view
tq sis ;)

19/9/13 10:15

@Irfa hye sis...wah ok2 he3

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...