22

Program 9 Pintu ~ Padusi Rozita Che Wan

23:06 |

Korang pernah tak tengok program 9 Pintu di RTM 1?
Selalu kita tengok artis2 berlakon dan menyanyi je,kan
Artis yang terpilih untuk 9 Pintu ni
ada yang bisnes belacan macam Ezany,Os dengan chaletnya,
Deja Moss dengan kek lapis sarawaknya dan ada lagi artis lain

 Hari ni turn Rozita Che Wan bersama tudung Padusi

 Ni adik Che Ta,Ruby
isteri Mazlan Senario

 Kak Lea ni cukup suka baju kurung atau selendang ada lace
Memang geram jelah tengok koleksi Padusi
Harga...hurm...korang usya sendirilah
Nangessss :)

 Seronok betul tengok diorang adik-beradik berniaga
Kebolehan mencipta dan menjahit digunakan sebaik mungkin
Padusi ni di USJ 10/1F atau lebih femes
kitorang panggil Taipan,je
Jalan kaki je dari rumah uncle Kak Lea
Dekat bebenor

 Suka....suka..
Ayu Raudhah tugasnya bahagian pemasaran

Padusi pun kita boleh beli online
Tapi Ruby mencadangkan,lebih baik walk in ke butik Padusi
Memudahkan kita memilih dengan bantuan diorang
Boleh jugak belajar lilit sana lilit sini

 Huishhhh comel je
Bilalah Che Ta nak tutup aurat
sebab lagi ayu dia bertudung
Padusi ready made
Takde custom made
Che Ta kata
leceh kalau nak layan orang tu nak macam ni,
orang tu nak bubuh manik macam tu
Pengsan.....

 Ni staff Padusi
Dialah yang jaga butik,uruskan order secara online dan lain2
Comel budak ni 

Kata Che Ta,
 dulu kawan2 selalu tertanya-tanya
macam mana nak dapatkan tudung/selendang/baju
yang dipakai Che Ta,Ruby & Ayu 
Rekaan lain dari yang lain
Hah...dah bolehlah kita terjah Padusi

Tudung Padusi sesuai untuk usia bermula 20-an ke atas
Rekaan ada yang simple hinggalah yang 'mewah'
Sesuai dipakai dengan baju kurung,jubah,blaus
Nak ke pejabat,jalan2,pergi kenduri 
sesuai dipakai semasa bertunang,nikah semualah
Itu kata Che Ta,bukan Kak Lea he3...

 Seronok tengok artis berniaga
Kata Che Ta,kena ada minat
Dari minat jadikan ia sumber pendapatan

Korang berminat..meh terjah




22 comments

Wahh..cantik-cantik...
tambah pulak kalau model yang pakai pun segak-segak.....tringin juga nie...tapi bab lilit2 ...letih la sket...mmg tak retisss...

x0x0 ^_^

7/9/13 02:37

wah..ramai dah artis buat business..taktau pon che ta nih pon ade perniagaan sendiri.

7/9/13 03:29

diorg 3orang ni kgsi bisnes ke kak?? bg sy artis mmg kena ada bisnes skongan..sbb dunia artis ada tggelam timbulnya =) tgok artis skrg pn rmai yg dh berjaya dgn bisnesnya..suka la cikta bertudung..hrap dia diberi hidayah oleh Allah..

wahh... momoy x pernah tgk
sbb x pernah tgk tv1


hmm. tgk2 tu mmg cantik juga =) terus g klik blog tu. nak usha2
boleh buat hadiah

wahh.. cantik cantik!

7/9/13 16:24

mencari rezeki tambahan. hehe. suke diorang berniaga :D

7/9/13 19:00

alhamdulilah suka tengok perempuan bertudung,kan baru comel :)

7/9/13 21:58

Tak pernah tengok lagi. Lagipun TV 1 rumahs aya rosak.

7/9/13 22:48

@Norhazlina Mohd. Zaki hye sis...ha'ah kalau bab lilit2 ni memang kak lea pun gagal agagagaga....tengok orang lain pakai macam senang je he3...

7/9/13 22:49

@luqman zakaria hye luqman..ha'ah dah lama butik padusi ni bukak,auntie kak lea pun ada jugak beli kat situ :)

7/9/13 22:52

@S.K.Ahye fais...ha'ah ni bisnes adik-beradik.diorang ada kemahiran dan minat,bagus betul tengok artis ada bisnes.

ye betul tu..che ta pun kata dunia lakonan ni 'income' sementara masih laku,je.ha'ah pakai tudung..macam shila dan ct tu comel je

7/9/13 22:53

@.::: Princess MOMOY :::.hye sis momoy..wah macam chipsmore my dear ni he3...

kak lea pun tengok tv1 kalau ada program yang bagus2 macam 9 pintu ni.wah bolehlah shopping banyak2 sis he3..

7/9/13 22:54

@Norhasniza Khalid hye sis...cantik tau.duit nak 'keluar' tu pun cantik huwaaaa....

7/9/13 22:55

@Aku Penghibur hye acik..betul tu selain tutup aurat,nampak comel n sweet je,kan he3..

7/9/13 22:56

@Tetamu Istimewa hye cikgu...owh takpe2 ni kak lea dah share he3...

momoy tgk Fb dia. mak aih...memang betul cantik2 la. tp x tahu ler berapa harganya
mesti mahal sama harga ngan baju selai nih
hihi

8/9/13 01:04

@.::: Princess MOMOY :::. wah dah usya ye.harga ye..memang boleh dapat sepasang baju kurung lace bermanik tau..tau..tau..he3...

8/9/13 01:32

bila baca habis kluar wow! memang cantik2 kak lea. harga pun mesti nangis. hehe

8/9/13 01:50

@Amanina Mads memang nangis huwaaaa...dah namanya bisnes artis :)

9/9/13 09:13

sis..mak saya kata,org cantik pakai selimut buat tdung pun lawa ;)

9/9/13 11:32

@Irfahahahaha yelah betul jugak tu cakap mak sis...ngee...macam siti nurhaliza tu pakailah apa pun comel je ^*

16/11/13 19:56

Kalau nak cari lace yg cantik dan murah oleh ke Facebook page Lovely lavender shop. Harga sgt berbaloi. orong pon boleh meyy

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...