15

Sepupuku yang ganassss???

23:22 |

Assalamualaikum semua!!!
Owh ganas?
Tolong...tolong jangan call polis
Dia bukan geng kongsi gelap
Dia pun bukanlah Kak Yong

Semalam sepupu,Nur
yang baru berusia 26 tahun
bertunang
Kenapa kitorang panggil dia ni ganasss???

 Bila hari yang ditunggu dah tiba,memanglah berdebar2,kan
Nur ni pun sama.
Tapi orang lain berdebar2 duduk diam
Dia ni mulut tak henti pot pet pot pet
 Rombongan lelaki lewat 1/2 jam
padahal naik bukit turun bukit naik bukit
dah sampai rumah Nur
Masa ni bila auntie kat bawah bagi signal rombongan dah sampai
Kelam-kelibutlah para dayang nak turun bawa dulang hantaran
7 berbalas 5 sepatutnya
Tapi dah jadi 7-7
 Sebelum dipanggil turun,sempat lagi buka Fb huhu...
Muka masam?
Sebab dia letih kena pakai girdle
Nak terkencinglah,senak perutlah!
Masa kahwin nanti jangan haraplah nak pakai baju lawa2 setakat 1,2 jam
Sepanjang hari tulah,pakai sampai tetamu kat khemah balik he3...

Dia tanya Kak Lea,
apa tips perut tak buncit,badan maintain macam anak dara
"Senang je,makan jangan berulam air.
Kalau boleh kurangkanlah minuman berais"
Dengar je macam tu terus dia gelak...
tak bolehlah hidup tanpa ais

 Kitorang dah pesan macam2 kat Nur
Ayu2 sikit kat pelamin nanti
Jangan over...senyum malu2 je tau!
 Bantai gelak sebab dia ni ganas...kawan2 panggil gangster!
Nak tersipu2 malu retilah pulak,dia ni
Dari kecil memang Nur kurang suka pakaian wanita melayu terakhir
Jadi terasa seksalah pakai macam ni,
berpeluh2
Pakai pulak girdle rasa nak terkencing jelah
Ni baru tunang,kalau kenduri kahwin nanti mau pengsan budak ni!
 Penuh kat bawah.Kak Lea pun dah tak tau anak2 kat mana,
maka jadilah anak dara kejap he3...
 Sepupu rapat
Tudung biru tu adik Nur
 Dayang2 dah pesan,jalan slow2 masa nak naik pelamin
Nur???
Dia jalan laju gila!!!
Sampai auntie kata
"Ya Allah,tengok tu.Tak nyempat2."
Nur ni jenis kelam-kabut dan gabra,
nasib baiklah tak tersungkur
 Semua dahlah tengah fokus kat dia
boleh pulak dia buat lawak...
"Ish rasa macam artis..nak pandang kamera mana satu ni?"
Semua yang pegang kamera dan tablet bantai gelak
Bakal mak mertua pun menyampuk...
"Ishhh..ni ke menantu makcik.Ke artis ni?"
Lagilah kitorang gelak....
 Puas dayang2 bisik....senyum.Tutup mulut,jangan nampak gigi
Control ayu...control ayu...

 Peduli apa!
Sarung cincin pun sengih alahai
 Nur ni kesayangan bakal mak mertuanya,ni hah!
Makcik ni selalu pujuk anak dia lekaslah bertunang
Dah berkawan lebih kurang 3 tahun
Diorang ada bisnes pau
Kalau Nur sempat,balik je dari office,malam dia tolonglah jaga gerai
Auntie kata,makcik ni suka peel Nur yang tak hipokrit
tak berlagak ayu sepanjang masa
Jadi diri sendiri

 Tudung hijau tulah auntie Kak Lea,
auntie yang sporting!!!
 7 berbalas 7
Mula2 kata tak nak ada hantaran,
buat masa nikah je nanti
Pelamin pun tak mau,
nak buat paling simple
Just sarung cincin
Tapi Nur ni anak sulung,dah tentulah uncle & auntie nak meriah sikit

 Sepupu & officemate jadi dayang
 Ni sorang lagi auntie,sponsor sirih junjung
 Semua gubah sendiri je
Nak bajet
Auntie kata murah betul rezeki Nur
Bos sponsor kek dan beri RM200.00
Pelamin pun kawan yang buatkan
Mekap kawan jugak,
bolehlah tawar-menawar...harga kawan2
Makanan pun kuih-muih jiran bagi
Auntie cuma masak nasi lemak
dan goreng ayam 
Order cuma bihun,je
Setakat kuih-muih dan buah tu penuh meja jiran/sedara sponsor!!!

 04.04.2014 diorang nikah
Tak lama lepas tu adik Nur pulak bertunang
Sepupu Kak Lea ni berderet umur belasan hingga 20-an....
bila sampai turn diorang nanti,pengsan Kak Lea
kenduri tak henti2

 Femes betul la ni...baju AARON Aziz
Kak Lea tengok biasa aje he3..
 Ingatkan Rainbow Cake,rupanya dalam tu Red Velvet
Kenduri makin banyak,
stok baju kurung pun kenalah banyak wink...wink.


Terima kasih ye semua.
Wah,terkejut tengok angka Followers bertambah!
Terima kasih ye muah..muah...
Semalam kat dapur sambil goreng ayam,
sempat curi2 jengok blog
dan publish je semua komen
Kak Lea nak terjah ikut turn,ni he3...
(*blogwalking mana yang sempat je dulu,esok nak kerja huhu)
Owh ye tak terlambat lagi nak ucapkan
SELAMAT HARI MALAYSIA!!!

15 comments

16/9/13 23:27

bukan ganaszzzz ni tai happy go lucky ! hehe

16/9/13 23:44

ahahha.. xsanggup pakai bju pengantin lama2... hahaha! slmt bertunang =)

ehhe.. kalau AL la.. mmg susah nak control jad sopan dpn org..wkakakkaxD HABISLAH... ngee =)

17/9/13 00:33

alhamdulilah dah bertunang :) tahniah :)

17/9/13 02:08

btunang skrg ni dah pn ada kan kak =) agak2 berapa ribu habis ni?? Alhamdulillah..meriah je majlis 2..he3..mmg ganas sepupu akak..untunglah bakal suami dia :D

17/9/13 07:37

cantikla sepupu kak lia . . baju pon cantik . . hehe . . perngai mcm spupu kak lia la best . happening je setiap masa . . ceria je n tak hipokrit . hehe .

neway nak ucap slmt betunang kat sepupu kak lea :) slmt menghadapi alam pertunangan ~

17/9/13 07:46

@Izzah Azizah hye izzah..ha'ah kan..excited sangat + happy = ganassss he3...

17/9/13 07:50

@AiSyA LiEzA hye AL...hahaha...kak lea gerenti semua pengantin pompuan berpeluh2 sarung baju pengantin ngeee...

mesti AL boleh control ayulah,masa bertunang nanti he3...calonnya dah ada ke...huishhh belajar dulu....babap nanti ngeee :)

17/9/13 07:51

@Aku Penghibur terima kasih ye acik :)

17/9/13 07:55

@S.K.A hye fais..owh tak sampai beribu.owh pelamin + mekap rm500 je.kos kat seremban murah.
baju kak lea tak tau berapa rm dia tempah,tak sampai 3 ratus.

dulang pun recycle sepupu punya.the rest semua family/kawan/jiran support.khemah pun kawan uncle yang pasang,so murahlah sikit harga.

p/z-->zaman la ni mesti ada pelamin masa tunang.kak lea dulu relaks je tunggu dalam bilik sarung cincin he3...

17/9/13 07:57

@Murni Amirhye murni terima kasih ye :)

hurm dia tu tak reti nak ayu2lah sangat...ganas...nasib baik dah selamat jadi tunang orang.harap dah kawin dan jadi mak budak,dia lebih feminin he3...

17/9/13 09:00

eh sepupu awak kawan dengan kawan kita, kawan dengan kawan kita lagi satu jugak..

berapa byk kawan kepada kawan daaaaaaaaaaa...

hehehehe...

17/9/13 09:40

@Rina Ellisa hye rina...hahaha kecil je dunia ni ye...kawan kepada kawan kepada kawan?berapa punya banyak kawan daaa...pening kak lea rina oiii he3....

hari tu nur tunang,kawan rina tu pergi tak?

17/9/13 20:46

Salam.

Akak..memang ada yang bila nervous, jadi banyak cakap,hehehe.

Tapi ada yang diam..diam sgt2..berdiri pun tegak cam tugu,ekekeke

Betul kak, anak sulung, kita nak buat simple2 pun..yg sekeliling kita nak kan meriah.. serba salah juga. Tapi, asalkan semua org gembira, itu yg lebih utama, ;)

17/9/13 23:11

besstnya kak lea nanti masa kenduri. tahniah buat sepupu. cantik baju hijau emerald tu :)

17/9/13 23:40

@Tinta Lana waalaikumussalam lana,ye betul tu.kenduri ni nak kena bawa berbincang,kita sebagai anak ikut jelah mana terbaik,janji majlis berjalan lancar :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...