50

Adik Doktor yang terer melukis???

08:54 |

Assalamualaikum..semoga hari ini ceria & indah untuk semua!
Sebelum tu nak minta maaf sangat2 sebab tak sempat blogwalking & balas komen.
Sempat publish je huuh...
Bulan ni sedikit kelam-kabut
Mana kena buat audit akaun di office,
nak muntah dah tengok nombor2

Bulan ni jugak kelam-kabut cari rumah sewa baru
Ingatkan nak tunggu rumah kami beli siap tahun 2015,
sementara tu nak duduk dulu rumah sekarang
Tapi tuan rumah pulak nak jual
sebab dia banyak masalah nak guna duit....pulak dah!
Nak tutup akaun Tm Sreamyx lagi...so ingat nak pakai YES pulak,kot

Nanti dah settle semua urusan,Kak Lea ingat nak buat simple segmen,ke
simple teka-teki ke nak bagi hadiah kat korang
sempena blog ni berusia 3 tahun pada bulan November ni
In shaa Allah

Shoutbox terpaksa dibuang sementara
sebab nanti mengarut2 iklan yang singgah
Kak Lea akan jejak balik semua kawan di bloglist,di kotak komen
dan tak lupa di kotak followers :)

Owh ye tentang tajuk entri kali ni...
(*Dah Oktober kejapnya kalendar bertukar helaian)
Baru2 ni pergi rumah mak,
mak sempat tunjuk hasil lukisan adik...
Qila namanya


 Dia belajar di Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS)
Sekarang tengah praktikal di merata hospital
Baru2 ni di U semua pelajar diberi pilihan,
travel ke oversea & siapkan report..
atau
masak satu menu baru tanpa google mana2 resipi
atau 
melukis

 Kak Lea terkedu tengok lukisan,ni
Memang suka lukisan macam ni

 Vespa tu I Like!!!
Kalau Kak Lea lukis mau bertukar jadi siput ngeeeee

 Zac Efron versi mat melayu katanya

 Kak Lea nak lukis macam ni,mau urat2 tu bertukar jadi landasan ERL
Owh tu ada nama penanya masa melukis
Qilanas

Ni buah oren atas meja,jadi mangsa lukisannya

Sarapan pagi yang mak beli..
terus dilukisnya



Nak tau jari2 yang melukis semua kat atas ni?




Inilah adik perempuan Kak Lea
Qila...

Gigih menjalani praktikal
Nak muntah Kak Lea tengok buku dia,tebal2!
Tahun lepas masa dia ditugaskan sunat budak lelaki
dia lari he3....

Selain daripada melukis
cukup suka bergaya
Kak Lea suruh dia hantar foto kat majalah Dara/Hijabista
Tak mau...segan,katanya

Mesti adik2 korang semua pun hebat melukis,kan
Sekarang Kak Lea bersabar jelah 
stok kertas A4 selalu habis dikerjakan
anak bongsu Kak Lea,Danish
Cikgu pun puji lukisannya cantik & kemas
Lagipun daripada dia main games di internet,
lebih bagus dia melukis,kan ^*



50 comments

2/10/13 09:16

Perhhh...hebat gile...rasa tenang jer tgk lukisan. Dia jual x lukisan2 tu? Adik kak lea ni salah profession ke..hahah...
Btw..opis sy dgn U dia berpisah traffic light je..hehe.mne tau terjmpa boleh suh lukis ptret kite lak

2/10/13 09:26

kagum dengan orang tangan berseni ni kan ...kalau la Ida lukis, apa laaa jadinya eh hahaha

2/10/13 11:03

salam kak lea..
comelnye anak kak lea yee

2/10/13 11:13

arghhhh.. apesal tang gambo adik tue gambo tak kelua.. KakLea ambik dari FB kaa??

kah kah kah.. baru nak skodeng..

2/10/13 11:49

Cantik..sangat berbakat...tahniah

2/10/13 12:47

hebat lah.. pandainya melukis.. jelly2.. hehe.. kalau sy, org lidi mmg pro lah..

2/10/13 13:24

kak leaaa...pi mana ???? hehe ingatkan dah tutup blog. Manyak rindu woooooo :D.

Ur sis gojes la kak...and a good drawer too. Jeles nengok orang ada bakat dalam seni ni (^_^)

p/s: kenit pun dalam mood kursus kak...tak sompek nak update blog sangat hehe :D

assalamualaikum kak. rindu kat entri akak..

serius cantik lukisan tu, orang yang melukisnya pun cantik jugak..

2/10/13 15:26

bakat terserlah! cantikk!

2/10/13 18:10

pandai la adik kak lea bergaya n berfesyen..cantik

2/10/13 19:53

wow cantiknya hasil lukisannya

2/10/13 22:20

Memang cantik lukisan dia... :)

3/10/13 01:57

Mak aih..kemain bergaya lg adik k.Lea =) comel plak 2 hehe..pndai dia melukis..cntik hsil lukisannya..ok kak, dah terjawab persoalan yang bermain diminda..he3..smoga semua urusan dipermudahkanNya..

3/10/13 11:45

eh...comelnya... nak kenal dengan pelukis boleh?

3/10/13 12:17

pandainya dia melukis..sy yg mmg bljr seni pun tak sehebat dia.. :)

Cantik nyer lukisan ... Secantik org nyer jugak ... Suka gambar vespa & tangan tu. ...

5/10/13 09:20

selamat pagi kak lea....rindu la

5/10/13 15:32

wahhh..cantik sangt lukisan adik kak lea huhu..orang nya pun comel ..

wahh...pakej lengkap la adik sis
cantik, bijak dan bergaya =)

rebutan mak-mak teruna nih nak buat menantu nih

6/10/13 16:41

cantik semua hasil lukisannya..

6/10/13 23:56

cntiknya lukisan diaa =)

7/10/13 12:20

wow! now who said pretty looking lady got no talent other than her beauty. Just look at your youngest sister kam kak lea. wut more can I say other than...HEBAT! pretty, brainy and talented as well. ouh dang! I'm in jealous mood all da sudden. ha ha ha.
And it's good kalau Danish pun ada minat melukis. they said people who likes art lebih sensitive dan peka dengan persekitaran. lucky you kakak! ~luvliness.

7/10/13 21:21

Assalamualaikum.

Kak Lea..kita sama2 sibuklah nampaknya..hehehe :)

Saya doakan akak berjaya selesaikan sgala urusan.. saya pun mencari rumah sewa kak,alhamdulillah dapat. Baru tukar kerja di shah alam, cari rumah area sana. Tak larat nak berulang alik dri ptrjya ke s.alam hari2.

Dah kenapa saya plak cerita psl rumh sewa?hehehe

Cantik adik kak lea lukis..terutamanya pemandangan mcm kt kampung tu, yg ada motor vespa..saya pun suka lukisan mcm tu ^_^

Kalau saya kak, saya pun suka lagi budak2 kecik menconteng,melukis n mewarna.. takpa nak conteng dinding skali pun. Melatih kreativiti anak2 kan.. :)

7/10/13 22:06

lawa adik kak lea lukis (^___^) tuan pn lawa,,hehe

7/10/13 23:58

wahhh, cantiknya. kak lea taknak try ke lukis ? hehe. jgn org lidi sudah :D

8/10/13 16:11

wahhhhh..talented adik akak ni.. dua2 otak bergerak. LIKE !

9/10/13 15:40

tgok adik lawa..mesti akak dia pon lawa kann..kannn

cantik hasilnya cantik la dear

Awat nyer lama xde nie ?

10/10/13 23:41

Kak Lea...lamanya tak jenguk belog akak. Sibuk dan bizi dan bizi bodi sampai tak terjaga bodi! Terernye dia melukis. Saya pun sangat ghairah dalam melukis. Tapi tak adalah seterer gitu..jeles uh!

11/10/13 11:07

wahhhh cantiknye....berbakat lah...boleh jadi pelukis..hehe

11/10/13 15:24

anak saudara dah ikut jejak dah jadi pelukis...tahniah..

11/10/13 15:30

lama tak nampak lea...selamat aidiladha..

12/10/13 13:02

complete package adik kak lea.....Blogwalking..jom kita bertukar2 link…and follow each other
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

13/10/13 19:04

wah!! hebat nyer.. bakat dari allah ... boleh dijual tu.. :)

salam sis. email sis bg x valid
cuba email momoy
syalyx_00@yahoo.com

19/10/13 21:54

wow...cantik sgt lukisannya.

nik pun dah jarang blogwalking skaang ni. huhu

Ke manakah menghilang tanpa kabar berita :.. ?

salam sis
momoy email tp sis tak reply
boleh sis hantar butiran untuk pos
thx sis

22/10/13 14:51

terernya adik melukis, semua cantik

23/10/13 16:03

Menyepi Lea... lama kakak bertemu N3 Lea. Jenjalan jumpa singgalah sekejap.

Cantiklah lukisan Qila. Kalau kasi photo kakak mesti dia pun boleh lukiskan...

24/10/13 15:25

anugeral dr Allah, jgn dipersiakan. Buat scrap book la. Dulu cikgu pernah suruh lukis bilik tidur beserta katil... nak tau cikgu komen apa? ..." ni katil ke padang bola?"... nangis tau

24/10/13 16:32

Lea ke mana menghilang..harap2 sihat hendaknya..memang berbakat sungguh seperti kakaknya yang berbakat di dunia blog..

25/10/13 07:42

Cantik nya lukisan adik Kak Lea... dah la bijak berbakat dan bergaya pula...

25/10/13 07:57

wow memang kreatif..cantik pulak tu

26/10/13 10:30

cantiknya dia lukis!! lawa gila. berbakat subhanallah

29/10/13 09:12

Assalam KakLea =) mn akak ni?? lama menghilang..rindu plak sy dgn kakLea..

31/10/13 13:27

salam kak lea.. kenapa lama dah x update.. titew rindu ngan awak..

p/s:err saya pon lama dah x update.. uwaaaaa!!!

2/11/13 10:41

cantiknya lukisan tu...memang betul2 berbakat....

17/11/13 17:12

berbakat la adik kak lea.. cantik lukisannya sama macam orgnya. heheh

8/1/14 15:48

cantik lukisan...mcm org nye jgk...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...