29

Dalam banyak-banyak 'Cek'

10:09 |


Nama empunya cek ini buatkan Kak Lea terpaku......



Baru2 ni mak Kak Lea tunjukkan nama staf
yang baru je seminggu masuk bekerja
Cek ni untuk gajinya,
dapat juga walaupun masuk nak dekat hujung bulan
Mak cerita masa temuduga staf lelaki,ni
mak tak belek dulu resume di atas meja

Mak terus minta dia perkenalkan diri
Masa dia sebut nama penuhnya,
mak pulak terus berkata....

" La ilaha illallah....awak ni
Janganlah main2
Eh..betul ke nama awak????"
(sambil membelek resume dan salinan fotostat MyKad)

Mak kata karakter staf tu pun baik,
sopan santun,rajin orangnya

Habis tu kawan2 sekerja panggil nama penuh ke?

"Kadang2....tapi ramai panggil 'Lah' je"






29 comments

9/1/14 10:19

YaAllah. Nama dia. Unik. :)

9/1/14 10:31

oh pulakkkkkk! 1st time kenit jumpa gak nama gini. Memey kene sebut penuh kalu gitu kan :D

9/1/14 10:55

@Nuriesya Nadia hye sis...susah nak jumpa nama kawan sekerja macam ni,kan :)

9/1/14 10:56

@Kenit Cinonet hye sis.itulah..better sebut nama penuhnya..kalau sebut pendek2,lain dh maknanya kot...

9/1/14 11:12

comey pulak nama dia...unik2 =)

9/1/14 11:18

@:sour n sweet: hye sis...itulah susah nak jumpa ^^

9/1/14 13:18

wow... unik... wowwwwwwwwww....

9/1/14 13:55

@Tukang Karut kan...kan...TK he3....(kak lea pun dh jadi mengarut jawab ni hah ngeee)

9/1/14 14:28

salam kak alea...

alif pun jarang sgt dah bukak blog sbb sgt sibuk. harap2 lepas ni alif akan ada masa utk sibuk2 berblog..hehehe..

hope akak pun rajin2 lah update ye..

9/1/14 14:29

agak2 dia single tak kak Lea ?? hehehehehehehehee..

Ala takleh komen ea,, huuuuuuu..izzah dah tukar to +google kak lea sign lah..heee

9/1/14 14:32

@alif ismail waalaikumussalam alif hye3 :)

owh itulah,blog kak lea pun tenggelam timbul tak aktif macam dolu2 ngeee...

9/1/14 14:33

@Izzah Azizah hahaha tak tau pulak single ke atau dah berpunya.

alah...hurm...itulah nak kena buka lagi sekali akaun g+.tahun lepas gatal tangan delete hikhik

9/1/14 14:39

Uniq..jarang ada nama mcm ni kan

9/1/14 16:51

bgus nama mak ayah dia bg...

panggil nama penuh baru ada maksudnya :)

9/1/14 22:26

Assalamualaikum.

Kak lea..maaf lambat.. :)

Apa khabar..harap akak sekeluarga sihat. Ingat akak dah tak sudi menulis lagi..hehehe

Saya sihat je kak..seperti adanya ^^

Kalau saya ditempat mak akak, saya akan terkejut juga.. ni pun 1st time saya jumpa yang bernama macam ni.. :)

10/1/14 08:52

Lorr..1st time jumpa!
Susah jugak...takleh sebut sikit2. Mmg kena ada nick name lain.

Camne ya kalau yg nak nyebutnya non-muslim..susah payah jugaklah. :)

10/1/14 12:56

@Rizziela hye sis,itulah.kak lea pun terkelu tengok nama kat cek tu :)

10/1/14 12:58

@shera shehan hye sis..ye betul tu ^^

10/1/14 12:58

@Azhafizah Md Nor hye sis fiza :)

ha'ah kenalah sebut nama penuh,kalau panggilan singkat2 dah lain maknanya

10/1/14 13:02

@Tinta Lana waalaikumussalam lana comel,rindulah ^*

owh takpe.owh kak lea banyak benor benda kena settle,tu sebab cuti jap ngeeee....

betul tu lana.kak lea pun memang takde kawan/kenalan/jiran yang nama macam kat atas.susah nak jumpa,kan

10/1/14 13:03

@Ujie hye sis.memang budak non muslim susah nak sebut.mak kata dah bunyi mengarut2 bila diorang menyebutnya,hah.

tu sebab panggil 'lah' je.tapi yang staf muslim memang mak suruh sebut nama penuh budak ni :)

10/1/14 18:33

perwatakan dia mesti menarik seperti nama dia kan ? :D

10/1/14 21:47

good name.. :)baik budaknya.. huhu

13/1/14 12:10

salam sis alea... lamanya tak singgah sini.

unik sgt nama dia. kalau gitu lebih baik sebut nama penuhnya...kan?

15/1/14 12:23

Uniknye nama dia...lgi baek dipanggil nama penuh kan...klu paggil lah sj, mcm bunyi nama nama biasa sahaja...

16/1/14 14:15

Kak leaaaaa...
Mesti banyak pahala kalau kawan dengan beliau.. ^^
*rindu..

16/1/14 18:54

Wah.. tak pernah jumpa nama orang camni.

First time jumpa nih ... Tak pernah terpikir pun ada org nama camtu ...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...